-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 25

Kaip atostogaus mūsų seimūnai

Atostogauti išsiskirstę politikai turi savų receptų, kaip atgauti jėgas. Vieniems poilsis - sportas, kiti darbo rūpesčius pamiršta tiesiog būdami su šeima.
Premjeras A.Kubilius atidaro dviračių sezoną.
Premjeras A.Kubilius atidaro dviračių sezoną. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Atostogos Seimas

Be paprastų politikų, pailsėti susiruošė ir Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas bei premjeras Andrius Kubilius. Tad kurį laiką svarbiausius valstybės reikalus tvarkys dvi moterys - vasarą neatostogauti nusprendusi prezidentė Dalia Grybauskaitė ir premjerą pavaduosianti finansų ministrė Ingrida Šimonytė.

Šaukia jūra
Parlamento vadovas A.Valinskas nuo pirmadienio atostogaus dvi savaites. Jo sutuoktinė parlamentarė Inga Valinskienė LŽ pasakojo, kad šeima planuoja savaitę praleisti Nidoje. "Atostogausime nedaug, laiko tam neturime. Kitą atostogų dalį praleisime Vilniuje, nes yra visokių darbų, nors Seimo sesija ir baigėsi", - tvirtino ji. Valinskų šeima Nidoje ilsisi kasmet. I.Valinskienė apgailestavo, kad šiemet ten teks praleisti mažiau laiko. "Ko gero, tai bus vienintelės atostogos. Aš ilsėsiuosi ramiai, o šeimos vyrai dalyvaus regatoje Kuršių mariose", - sakė parlamentarė. Seimo pirmininkas šiame renginyje dalyvaus ne pirmą kartą. Pernai jis kartu su bičiuliu, dabartiniu Klaipėdos apskrities viršininku Arūnu Burkšu, plaukė jachta "Nida".

Sės ant dviračio
Premjeras A.Kubilius trijų savaičių atostogas pradės nuo dviračių žygio "Suk į dešinę 2009", kuriame dalyvaus kartu su žmona Rasa, draugais ir bendražygiais. Vyriausybės vadovas vakar tvirtino, kad vasaros dviračių žygiai jam - puiki proga ne tik pasportuoti, bet ir pasigrožėti Lietuvos gamta, susitikti su žmonėmis. "Man tai - geriausias būdas pailsėti", - sakė A.Kubilius. Šiemet žygeiviai važiuos ne tik mūsų krašto keliais, jie užsuks ir į lietuvių gyvenamas Lenkijos žemes. Iš viso per 9 žygio dienas planuojama įveikti daugiau nei 700 kilometrų. Žygio maršrutas drieksis Dzūkijos, Lenkijos Punsko krašto, Suvalkijos keliais, toliau Panemune pasieks Kuršių marias, o baigsis Klaipėdoje.

Nori vienatvės
Kai kuriuos parlamentarus darbas Seime tiek išvargino, kad per atostogas jie ieško vienumos ir ramybės. Vienas tokių - etikos sergėtojas Algimantas Salamakinas. Jis LŽ tikino negalėsiantis poilsiauti visą atostogų laiką, nes liko nepadarytų darbų, reikia parengti kai kurių teisės aktų pataisas. A.Salamakinas pasakojo mėgstantis su šeima atostogauti Latvijos pajūrio kaimelyje Papėje. "Ten gyvename mažuose nameliuose, patogumų beveik jokių: tualetas lauke, šilto vandens nėra. Tačiau nėra ir žmonių aplinkui. O man tai labai svarbu. Ten jaučiuosi šauniai", - sakė Seimo narys.

Šurmuliuojantys kurortai nevilioja ir opozicijos lyderio, partijos "Tvarka ir teisingumas" vicepirmininko Valentino Mazuronio. "Didžiausias poilsis yra tada, kai darai tai, kas iš ryto šauna į galvą, - įsitikinęs jis. - Savaitei su žmona nuvažiuosime prie jūros, savaitei - prie ežero. Į užsienį nevyksiu, nes man nepatinka. Keletą kartų buvau, nebenoriu. Geriau Lietuvoje, ramesnėje vietoje." V.Mazuronis per atostogas žada skaityti knygas, jis teigė mėgstantis istorinius romanus.

Atostogas skirs anūkui
Į svečias šalis poilsiauti nevyksta ir Seimo senbuvis socialdemokratas Česlovas Juršėnas, šiemet jis apsilankys Palangoje arba Druskininkuose. "Į užsienį iš principo nevažiuoju. Kokį 30 metų kasmet vykdavau į Palangą, porą pastarųjų metų su žmona ilsėjomės Druskininkuose. Lietuvoje gerai, čia gimtas oras, gimtas kvapas, pažįstami žmonės, viskas arti, nereikia grūstis į lėktuvus, rizikuoti pakliūti į nagus teroristams", - šypsojosi Č.Juršėnas.

Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja Irena Degutienė LŽ prisipažino per atostogas neišvyksianti iš Vilniaus. "Taip jau susiklostė aplinkybės. Dukra laukiasi, o jos sūneliui tik metai, todėl noriu jai padėti prižiūrėti vaikelį. Manau, kad taip tikrai pailsėsiu ir atsigausiu", - sakė konservatorė. I.Degutienė vasaros atostogoms paprastai renkasi vaikystės miestą - Druskininkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius