Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 20

Kaip elgtis, jei į Klaipėdos uostą atvyks Ebolos virusu užsikrėtęs jūrininkas?

Uostamiestyje kasmet sulaukiama vis daugiau svečių iš užsienio. Pasaulyje plintant Ebolos virusui, patikrintas savivaldybės ekstremaliųjų situacijų planas. Kaip veikti, jei į uostą atvyktų Ebola užsikrėtęs jūrininkas?
Klaipėda
Klaipėda / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Trečiadienį Klaipėdoje įvyko Ebolos viruso stalo pratybos „Savivaldybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centro veiksmai, įtarus Ebolos karštligės atvejį į Klaipėdos jūrų uostą įplaukiančiame laive“, praneša Klaipėdos savivaldybė.

Pagal pratybų scenarijų, neva gautas pranešimas iš Klaipėdos jūrų uosto direkcijos, kad į Klaipėdos uostą norinčiame įplaukti Klaipėdoje registruotame laive yra ligonis, Lietuvos Respublikos pilietis. Ligonis karščiuoja, vemia ir viduriuoja. Paskutinį kartą, prieš 24 dienas, laivas buvo užsukęs į vakarų Afrikos uostą ir visi laivo įgulos nariai buvo išlipę į krantą. Kadangi visi požymiai atitinka Ebolos karštligės simptomus, galima įtarti, kad ligonis yra užsikrėtęs Ebolos karštlige.

Pratybų tikslas buvo patikrinti, ar pasirengta priimti Ebolos karštligės virusu užsikrėtusį žmogų ir suderinti įvairių tarnybų bei organizacijų veiksmus ekstremalioje situacijoje.

Pratybose dalyvavo Klaipėdos miesto savivaldybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centro nariai, Klaipėdos visuomenės sveikatos centro, atstovai, Klaipėdos universitetinės ligoninės, Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos medikai, Klaipėdos jūrų uosto direkcijos, Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centro darbuotojai, Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos, Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato, Klaipėdos teritorinės muitinės bei kitų suinteresuotų tarnybų specialistai.

Pratybas vertino Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovai, kurie konstatavo, kad pratybose buvo patikslintas veiksmų eiliškumas ir vykdytojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius