-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 06

Kaip įlipti į autobusą mokysis iš Kėdainių

Uostamiesčio viešajame transporte ketinama įdiegti naują tvarką, kol kas Lietuvoje įgyvendintą tik viename mieste – Kėdainiuose. Čia keleiviai į viešąjį transportą laipinami pagal Vakaruose nusistovėjusią patirtį: įlipa po priekines duris, o išlipa pro galines.
Kėdainiuose jau kelerius metus galioja tvarka, kad keleiviai į viešąjį transportą lipa tik pro priekines duris. Tokią sistemą norima pritaikyti ir Klaipėdoje.
Kėdainiuose jau kelerius metus galioja tvarka, kad keleiviai į viešąjį transportą lipa tik pro priekines duris. Tokią sistemą norima pritaikyti ir Klaipėdoje. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

„Gyvename Europoje, tai ir vežti turime europietiškai“, – sakė Kėdainių įmonės „Kėdbusas“ vadovas Liudvikas Bliūdžius. Kėdainiuose ši tvarka galioja jau beveik septynerius metus.

Kėdainiškiai „15min“ tikino, nė neįsivaizduojantys, kad tvarka gali būti kitokia.  Sustojus autobusui stotelėje keleiviai tvarkingai išlipa pro užpakalines duris, o įlipa pro priekines. Keleiviai, tvarkingai įlipdami į autobusą, vairuotojui paduoda bilietus, kuris juos ir pažymi. Taip sumažinamas „zuikių“ srautas, į autobusą nepatenka agresyvūs žmonės.

L.Bliūdžius pripažino, kad įpratinti keleivius prie tokios tvarkos prireikė laiko. Iš pirmo žvilgsnio paprasta tvarka padidino bendrovės pajamas, nes važiuoti „zuikiu“ tapo beveik neįmanoma. „Mūsų pajamos padidėjo visu trečdaliu. Tada atsirado galimybė padidinti vairuotojams atlyginimus“, – aiškino L.Bliūdžius.

Jis neneigė, kad iš pradžių į tokią tvarką skeptiškai žiūrėjo ir patys vairuotojai. Tačiau ilgainiui jie įprato ir buvo atsisakyta viešajame transporte dirbusių konduktorių. „Ne paslaptis, anksčiau ir mūsų mieste, buvo dalis žmonių, kurie neskubėdavo pažymėti bilietėlio ir tikėdavosi, kad niekas to nepamatys. Dabar tokių dalykų nebėra. Keleiviams reikia suprasti, kad kuo mažiau „zuikių“, tuo bus didesnės įmonės pajamos ir kartu nebus taip sparčiai didinamos bilietų kainos“, – aiškino jis.

Uostamiesčio autobusų vairuotojai naująją tvarką vertina skeptiškai. Jų nuomone, klaipėdiečius įpratinti prie naujos tvarkos bus kur kas sudėtingiau. Pasak, jų kelissyk didesniame mieste dėl to gali atsirasti nepatogumų.

Pasak bendrovės „Klaipėdos keleivinis transportas“ vadovo Gintaro Neniškio, naujoji tvarka būtų pradėta įgyvendinti tuo metu, kai autobusuose sumažėja keleivių srautai, pavyzdžiui, birželį, kai ima atostogauti moksleiviai. „Šią tvarką vertinu vienareikšmiškai teigiamai“, – sakė jis. Naujajai sistemai penktadienį pritarė ir bendrovės valdyba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius