-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 10 09 /2016 10 10

Kaip rinkėjai balsavo vienmandatėse: kas jau laimėjo, o kas susikaus antrame ture?

Šiame tekste 15min nuolat atnaujina duomenis apie rinkimų vienmandatėse apygardose rezultatus. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenys rodo, kad, kaip ir daugiamandatėse apygardose, vienmandatėse apygardose labai sėkmingi rinkimai buvo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai.
Klaipėdiečiai balsuoja Seimo rinkimuose
Klaipėdiečiai balsuoja Seimo rinkimuose / Tomo Pikturnos nuotr.

APAČIOJE ESANTI REZULTATŲ LENTELĖ NUOLAT ATNAUJINAMA.

VISĄ INFORMACIJĄ APIE RINKIMUS RASITE ČIA

10.26 val. Daugiamandatėje apygardoje apylygiai pasirodžiusios Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) partija bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) pagrindinėmis varžovėmis išliks ir vienmandatėse apygardose: į antrąjį turą jų kandidatų pateko beveik po lygiai.

Gauti rinkėjų balsai
Gauti rinkėjų balsai

Daugiausiai antrajame rinkimų ture yra TS–LKD kandidatų – 42. Nedaug nuo jų atsilieka ir LVŽS – į antrąjį turą iškopė 40 jų atstovų.

Trečioje vietoje – Socialdemokratų partija, antrajame ture turėsianti 21 kandidatą, ketvirti – Liberalų sąjūdis su 12 kandidatų.

Penkių procentų barjero neįveikusi Darbo partija taip pat turi šansą antrajame ture: į jį išėjo penki šios partijos kandidatai. Tiek pat varžysis ir save išsikėlusių kandidatų.

Prarasti rinkėjų balsai
Prarasti rinkėjų balsai

Partija „Tvarka ir teisingumas“ antrajame ture turės 4 kandidatus, Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga bei Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) – po du. „Lietuvos sąrašas“, Lietuvos žaliųjų partija bei Antikorupcinė N.Puteikio ir K.Krivicko koalicija (Lietuvos centro partija, Lietuvos pensininkų partija) – po vieną.

10.19 val. Per pirmąjį ratą 2016 m. Seimo rinkimuose buvo išrinkti trys kandidatai – konservatorių atstovė Ingrida Šimonytė Antakalnio apygardoje bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos kandidatai Leonardas Talmontas ir Česlavas Olševski atitinkamai Šalčininkų-Vilniaus bei Medininkų apygardose. Visi šie kandidatai gavo daugiau negu 50 proc. balsų iš jų apygardose balsavusių rinkėjų.

Per pirmąjį ratą 2016 m. Seimo rinkimuose išrinkti kandidatai
Per pirmąjį ratą 2016 m. Seimo rinkimuose išrinkti kandidatai

8.29 val. Danės apygardoje antrajame ture susigrums Lietuvos centro partijos atstovas Naglis Puteikis ir liberalas Simonas Gentvilas, Alytaus – „valstietis“ Robertas Šarknickas ir socialdemokratas Julius Sabatauskas, Prienų-Birštono – socialdemokratas Andrius Palionis ir „valstietis“ Ąžuolas Raškevičius.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų rinkimų štabas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Ingrida Šimonytė

7.42 val. Naujamiesčio apygardoje į antrąjį turą pateko konservatorius Žygimantas Pavilionis ir liberalas Virgilijus Alekna, Šeškinės – konservatorius Audronius Ažubalis ir „valstietis“ Virginijus Sinkevičius, Karoliniškių – „valstietis“ Saulius Skvernelis ir konservatorius Kęstutis Masiulis, Lazdynų – konservatorius Algis Strelčiūnas ir liberalė Aušrinė Armonaitė, Šilainių – „valstietis“ Ramūnas Karbauskis ir konservatorius Rimantas Jonas Dagys, Petrašiūnų – konservatorius Kazys Starkevičius ir „valstietis“ Gediminas Vasiliauskas, Marių – „valstietis“ Dainius Kepenis ir liberalas Edmundas Kvederis, Saulės – „valstietis" Valerijus Simulikas ir socialdemokratas Arvydas Mockus, Nalšios – „valstietis“ Gintautas Kindurys ir Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) atstovas Vytautas Vaitkevičius, Molėtų-Širvintų – „darbietis“ Petras Čimbaras ir konservatorius Valentinas Stundys, Kaišiadorių-Elektrėnų – „valstietė“ Laimutė Matkevičienė ir konservatorius Mantas Adomėnas, Raudondvario – „valstietis“ Viktoras Pranckietis ir socialdemokratė Raminta Popovienė.

6.27 val. Baltijos apygardoje į antrąjį turą išėjo konservatorė Agnė Bilotaitė ir „valstietis“ Algimantas Kirkutis. Suskaičiavusi visus balsus Marijampolės apygardoje paaiškėjo, kad į antrą turą pateko „valstietis“ Dainius Gaižauskas ir konservatorius Andrius Vyšniauskas. Kuršo apygardoje antrame ture kausis konservatorius Gediminas Anužis ir „valstietė“ Levutė Staniuvienė. Raseinių-Kėdainių apygardoje antrame ture varžysis socialdemokratas Edmundas Jonyla ir „valstietis“ Arvydas Nekrošius. Žiemgalos apygardoje po dviejų savaičių susigrums liberalas Vitalijus Gailius ir „valstietis“ Arūnas Gumuliauskas. Sūduvos apygardoje į antrąjį turą pateko „valstietis“ Kęstutis Mažeika ir socialdemokratas Juozas Olekas.

5.38 val. Panemunės apygardoje rinkėjai antrame ture rinksis tarp konservatoriaus Tado Langaičio ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovo Aurelijaus Verygos.

5.24 val. Nevėžio apygardoje antrame ture susitiks konservatorė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė ir išsikėlęs pats Bronislovas Matelis. Biržų-Kupiškio apygardoje antrame ture susirungs socialdemokratas Aleksandras Zeltinis ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Audrys Šimas. Nemenčinėje antrame ture kausis Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovė Rita Tamašunienė ir konservatorius Vaidas Šalaševičius.

5.12 val. Antrame ture Dzūkijos apygardoje susikaus konservatorius Laurynas Kasčiūnas ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Petras Valiūnas. Varėnos-Trakų apygardoje antrame ture susikaus socialdemokratas Vidas Mikalauskas ir liberalas Juozas Baublys.

4.42 val. Kelmės-Šiaulių apygardoje antrame ture susisieks Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Juozas Rimkus ir socialdemokratė Alma Monkauskaitė. Kalniečių apygardoje susirungs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovė Aušra Papirtienė ir konservatorius Andrius Kupčinskas. Mažeikiuose susirungs „tvarkietis“ Kęstutis Bartkevičius ir konservatorė Lina Rimkienė.

4.27 val. Radviliškio apygardoje antrame ture susitiks Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Aurimas Gaidžiūnas ir konservatorius Vytautas Juozapaitis. Jonavoje antrame ture kovos socialdemokratas Rimantas Sinkevičius ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Gintaras Stašionis. Kretingos-Palangos apygardoje susirungs socialdemokratas Antanas Vinkus ir konservatorių atstovas Vaidotas Bacevičius. Pasvalio-Pakruojo apygardoje rinkėjai antrame turi rinksis tarp konservatoriaus Antano Matulo ir socialdemokrato Sauliaus Margio.

4.18 val. Baigti skaičiuoti Šilutės apygardos balsai – čia antrajame ture susitiks Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Alfredas Stasys Nausėda ir konservatorė Sandra Tamašauskienė. Tuo metu Zanavykų apygardoje antrame ture susitiks socialdemokratas Mindaugas Bastys ir konservatorius Arvydas Vidžiūnas.

4.12 val. Antrame ture Kėdainiuose kovos „darbietė“ Virginija Baltraitienė ir save išsikėlęs Darius Kaminskas. Akmenės-Mažeikių apygardoje antrame ture susirungs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Valius Ąžuolas ir socialdemokratas Tomas Martinaitis.

3.54 val. Garliavos apygardoje antrame ture susitiks konservatorius Donatas Jankauskas ir Kęstutis Bacvinka (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga).

3.40 val. Baigti skaičiuoti Žemaitijos apygardos balsai. Antrame ture susikaus „tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis ir konservatorius Stasys Šedbaras. Tuo metu Tauragės apygardoje susitiks socialdemokratas Darius Petrošius ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovė Aušrinė Norkienė.

3.22 val. Aiškėja, kad Panerių apygardoje antrajame rinkimų ture susikaus konservatorė Aistė Gedvilienė (beveik 18 proc.) ir Lietuvos žaliųjų partijos atstovas Linas Balsys arba Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovė Ronualda Poševeckaja. Pastaruosius du kandidatus skiria vos 77 balsai.

3.19 val. Baigti skaičiuoti šešių apygardų balsai. Ukmergės apygardoje antrajame rinkimų ture dėl Seimo nario mandato susikaus konservatorė Agnė Balčiūnienė (beveik 21 proc.) ir „valstietis“ Juozas Varžgalys (19 proc.). Šioje apygardoje kandidatavusi Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė (beveik 17 proc.) liko ketvirta.

Aukštaitijos apygardoje antrajame rinkimų ture susikaus „valstietė“ Guoda Burokienė (29 proc.) ir konservatorė Rasa Juknevičienė (27 proc.).

Plungės apygardoje antrajame ture dėl mandato kovos Liberalų sąjūdžio atstovas Jonas Varkalys ir konservatorius Jurgis Razma. Šiuos du kandidatus skiria vos 8 balsai.

Visagino-Zarasų apygardoje užtikrintai į antrą turą žengė „tvarkietis“ Algimantas Dumbrava (40 proc.). Jis varžysis su „darbiete“ Olga Podolskiene (11 proc.).

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Leonardas Talmontas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Leonardas Talmontas

Tuo tarpu Medininkų apygardoje laimėjo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščionių šeimų sąjungos kandidatas Česlavas Olševski (60 proc.). Šios partijos atstovas Leonardas Talmontas (68 proc.) laimėjo ir Šalčininkų-Vilniaus apygardoje, kurioje buvęs premjeras Andrius Kubilius (6 proc.) liko trečias.

3.04 val. Plungėje į antrą turą išėjusius kandidatus teskiria aštuoni balsai

Plungėje antrajame ture susitiks Liberalų sąjūdžio kandidatas Jonas Varkalys ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovas Jurgis Razma, rodo rinkimų rezultatai suskaičiavus visų apylinkių balsus.

Kova tarp jų pirmajame ture vyko taškas į tašką – kandidatus skiria tik aštuonių balsų skirtumas. J.Varkalys surinko 24,29 proc., t. y. 3746 apygardos rinkėjų balsus, o J.Razma – 24,24 proc. arba 3738 rinkėjų balsus.

Artimiausias konkurentas Valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas Andriejus Stančikas nuo J.Razmos atsiliko šimtu balsų, ketvirtas likęs socialdemokratas Rimantas Vaitkus surinko 1406 balsus.

Antrasis turas Seimo rinkimuose vyks po dviejų savaičių.

2.40 val. Suskaičiavus beveik visus Varėnos-Trakų apygardos balsus aiškėja, kad į antrą rinkimų turą turėtų patekti socialdemokratas Vidas Mikalauskas (26 proc.) ir Liberalų sąjūdžio atstovas (18 proc.).

Suskaičiavus visus balsus Sūduvos apygardoje, triumfavo „valstietis“ Kęstutis Mažeika. Dėl patekimo į antrą rinkimų turą varžėsi su kandidatai: socialdemokratas Juozas Olekas ir konservatorius Valdas Aleknavičius. J.Olekas varžova aplenkė vos 33 balsais.

Pirmieji duomenys iš įvairių apygardų paskelbti dar naktį

2.27 val. Paskelbti pirmieji Verkių apygardos duomenys. Kol kas čia pirmauja konservatorius Dainius Kreivys (beveik 25 proc.). Antroje vietoje – dabartinė finansų ministrė Rasa Budbergytė (beveik 16 proc.). Nuo jos nedaug atsilieka Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovas Gžegož Sakson (beveik 13 proc.), liberalas Gintaras Steponavičius (beveik 11 proc.) ir „valstietė“ Asta Kubilienė (beveik 10 proc.).

2.16 val. Žirmūnų apygardoje pirmame ture kol kas pirmauja su politine partija „Lietuvos sąrašas“ rinkimuose dalyvaujanti Aušra Maldeikienė. Iki šiol turimais duomenimis, ji surinko 23,78 proc. balsų. Antroje vietoje lieka tradiciškai šioje apygardoje kandidatuojanti konservatorė Vilija Aleknaitė-Abramikienė (20,22 proc.), trečioje vietoje liberalas Šarūnas Gustainis (14,70 proc.).

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Aušra Maldeikienė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Aušra Maldeikienė

2.13 val. Pasirodė pirmieji Antakalnio apygardos balsai. Čia užtikrintai pirmauja buvusi finansų ministrė, konservatorių sąraše esanti Ingrida Šimonytė (beveik 57 proc.) Antroje vietoje – socialdemokratas, sveikatos apsaugos ministras Juras Požela (12 proc.).

2.08 val. Lazdynų rinkiminėje apygardoje kol kas užtikrintai pirmauja konservatorius Algis Strelčiūnas (35 proc.), antras – Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščionių šeimų sąjungos atstovas Jaroslav Kaminski (12 proc.) Šurmulį dėl naujų butų sukėlęs „darbietis“ Jonas Pinskus kol kas tik septintas (3 proc.).

1.56 val. Varėnos-Trakų apygardoje antrame ture susikaus socialdemokratas Seimo narys Vidas Mikalauskas ir liberalų atstovas Juozas Baublys. Suskaičiavus 43 iš 50 apylinkių duomenis V.Mikalauskas surinko 26,78 proc., o J.Baublys – 19,47 proc. Su Seimu teks atsisveikinti Gediminui Jakavoniui, kuris surinko nepilnus 8 proc. ir liko vos šeštas, o Darbo partijos sąraše yra per žemai.

1.43 val. Zanavykų apygardoje fiasko patyrė Seimo narė liberalė Dalia Teišerskytė. Suskaičiavus 34 iš 40 apylinkių duomenis ji turi vos 2,88 proc. balsų. Dėl antrojo turo kaunasi Amtikorupcinės N.Puteikio ir K.Krivicko koalicijos atstovas Vidas Cikana bei dabartiniai Seimo nariai socialdemokratas Mindaugas Bastys ir konservatorius Arvydas Vidžiūnas.

1.26 val. Nemenčinės apygardoje jau pirmame ture gali būti perrinkta LLRA-KŠS atstovė Rita Tamašunienė. Suskaičiavus 18 iš 26 apylinkių duomenis ji surinko 50,29 proc. Antoje vietoje esantis konservatorius Vaidas Šalaševičius turi tik 16,04 proc.

Suskaičiavus beveik visus Kuršo apygardos rinkėjų balsus rezultatai dabartinei švietimo ir mokslo ministrei nėra palankūs – ji kol kas net nepatenka į antrąjį etapą ir yra penkta. Pirmas šioje apygardoje kol kas yra konservatorius Gediminas Anužis (21 proc.), antras – „valstietė“ Levutė Stanuvienė (21 proc.).

Medininkų apygardoje Seimo nariu jau pirmajame ture tikriausiai bus išrinktas LLRA-KŠS atstovas Česlavas Olševski. Suskaičiavus 21 iš 23 apylinkės duomenis jis surinko 60,85 proc. balsų.

1.17 val. Prieš rinkimus kritikuoti žinomi sportininkai, prisijungę prie Liberalų sąjūdžio partijos, atrodo, kad mandato vienmandatėse apygardose neiškovos.

Viktorija Čmilytė-Nielsen Aušros apygardoje kol kas trečia (16 proc.). Į antrą turą patenka „valstietis“ Stasys Tumėnas (31 proc) ir socialdemokratas Edvardas Žakaris (beveik 21 proc.). Žydrūnas Savickas kol kas Naujosios Vilnios apygardoje yra tik penktas (7 proc.). Čia į antrą etapą patenka save pats išsikėlęs Algirdas Paleckis (39 proc.) ir Lietuvos lenkų rikimų akcijos-Krikščionio šeimų sąjungos atstovė Vanda Kravčionok (beveik 14 proc.).

Kuršėnų Dainų apygardoje jau pirmame ture gali būti perrinkta LVŽS atstovė Rima Baškienė. Suskaičiavus 19 iš 27 apylinkių duomenis ji surinko 53,37 proc. Antroje vietoje esantis Gintautas Sitnikas turi tik 12,09 proc.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Rima Baškienė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Rima Baškienė

1.09 val. Keturi partijos „Tvarka ir teisingumas“ nariai po pirmojo turo pirmauja vienmandatėse apygardose: Visagino – Zarasų (Algimantas Dumbrava), Mažeikių (Kęstutis Bartkevičius), Pietų Žemaitijos (Remigijus Žemaitaitis), Gargždų (Petras Gražulis).

1.05 val. Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė vienmandatėje Ukmergės apygardoje liko tik ketvirta (16 proc. balsų). Į antrą rinkimų etapą šioje apygardoje pateko konservatorė Agnė Balčiūnienė (kiek daugiau nei 20 proc.) ir „valstietis“ Juozas Varžgalis (beveik 20 proc.).

Gargždų apygardoje užtikrintai pirmauja „tvarkietis“ Petras Gražulis. Suskaičiavus 20 iš 29 apylinkių duomenis jis surinko 32,59 proc. Antras LVŽS atstovas Bronius Markauskas, gavęs 23,05 proc. Liberalų sąjūdžio rinkimų sąrašo lyderis Eugenijus Gentvilas tik trečias, gavęs 18,50 proc.

1.01 val. „Darbiečiai“ pergalę pirmajame ture užsitikrino ir vienmandatėje Kėdainių apygardoje, kur dabartinė žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė surinko per 28 proc. balsų. Su ja į antrąjį rinkimų turą keliauja pats save išsikėlęs Darius Kaminskas, surinkęs beveik 21 proc. balsų.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Darbo partija laukia rinkimų rezultatų
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Darbo partija laukia rinkimų rezultatų

00.56 val. Konservatorius Andrius Kubilius parlamentaro mandato vienmandatėje Šalčininkų-Vilniaus apygardoje neiškovojo – buvusį premjerą čia palaikė beveik 6 proc. rinkėjų. Apygardoje be didelės konkurencijoje laimėjo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščionių šeimų sąjungos atstovas Leonard Talmont, kurį palaikė 68 proc. rinkėjų.

00.55 val. Vakarinėje apygardoje jau pirmame ture Seimo nariu gali būti perrinktas LVŽS atstovas Povilas Urbšys. Suskaičiavus 4 iš 11 apylinkių duomenis jis surinko 54,12 proc. Antroje vietoje esantis konservatorius Arvydas Anušauskas turi tik 17,15 proc.

Aukštaitijos apygardoje antrajame ture tikriausiai susitiks LVŽS atstovė Guoda Burokienė ir konservatorė Rasa Juknevičienė. Suskaičiavus 24 iš 35 apylinkių duomenis G.Burokienė surinko 29,96 proc., o R.Juknevičienė 25,89 proc.

„Darbietis“ Valentinas Bukauskas Telšių vienmandatėje rinkimų apygardoje surinkęs beveik 36 proc. balsų antrajame ture kovos su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos politiku Karoliu Martinkumi (surinko per 14 proc.).

00.51 val. Naujamiesčio apygardoje užtikrintai pirmauja konservatorius Žygimantas Pavilionis (46 proc.). Į antrą rinkimų turą turėtų patekti ir liberalas Virgilijus Alekna (beveik 19 proc.) Tiesa, kol kas suskaičiuoti LR diplomatinėse atstovybėse balsavusių balsai.

00.43 val. Partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąrašo lyderis Remigijus Žemaitaitis užtikrintai pirmauja Pietų Žemaitijos apygardoje. Čia jį palaikė 41 proc. rinkėjų. Antras – konservatorius Stasys Šedbaras, už kurį balsavo beveik 18 proc. rinkėjų. Trečioje vietoje „valstietė“ Vitalija Jankauskaitė Milčiuvienė – 13 proc. balsų.

„Drąsos kelio“ lyderis Jonas Varkala tikriausiai jau gali atsisveikinti su Seimo nario mandatu. Aleksoto-Vilijampolės apygardoje suskaičiavus 6 iš 19 apylinkių duomenis, jis tik šeštas, gavęs vos 3,73 proc. balsų. Pirmauja LVŽS atstovas Mindaugas Puidokas, gavęs 27,19 proc., ir konservatorė Edita Gudišauskienė, gavusi 25,79 proc.

00.40 val. Centro-Žaliakalnio apygardoje pirmauja konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis (39 proc.), antras – buvęs švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis (beveik 15 proc.), trečias – buvęs kultūros ministras, su liberalais į Seimą bandantis patekti Arūnas Gelūnas (beveik 14 proc.).

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Remigijus Šimašius, Gabrielius Landsbergis
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Remigijus Šimašius, Gabrielius Landsbergis

00.37 val. Valdančiajai koalicijai priklausančios Darbo partijos sąrašo lyderis Kęstutis Daukšys kovą dėl mandato vienmandatėje Alytaus apygardoje gali baigti po pirmo turo. Kol kas apygardoje jis tik ketvirtas – už politiką balsavo kiek daugiau nei 8 proc. rinkėjų. Pirmauja „valstietis“ Robertas Šarnickas (30 proc.), antras socialdemokratas Julius Sabatauskas (beveik 20 proc.).

00.28 val. Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas kol kas pralaimi Sūduvos apygardoje. Už kadencijos pabaigoje į skandalus patekusį socialdemokratą balsą atidavė 16 proc. apygardos rinkėjų. Tačiau J.Olekas gali patektų į antrąjį rinkimų turą. Apygardoje užtikrinti pirmauja „valstietis“ Kęstutis Mažeika – 30 proc. balsų.

00.20 val. Konservatorius Mykolas Majauskas Senamiesčio apygardoje kol kas užtikrintai pirmauja. Iš turimų duomenų matyti, kad už jį balsavo beveik 39 proc. rinkėjų. Antroje vietoje – Lietuvos laisvės sąjungos (liberalai) lyderis Artūras Zuokas, surinkęs beveik 15 proc. balsų. Trečias – „Lietuvos sąrašo“ lyderis Darius Kuolys – 9 proc. balsų.

00.11 val. Šalčininkų-Vilniaus apygardoje Seimo nariu jau pirmame ture perrinktas parlamentaras Leonardas Talmontas. Suskaičiavus 35 iš 40 apylinkių LLRA-KŠS atstovas surinko 74 proc. balsų.

00.07 val. Premjeras, socialdemokratų lyderis A.Butkevičius, prieš ketverius metus laimėjęs rinkimus Vilkaviškyje jau pirmame ture, šįkart antro turo tikriausiai neišvengs. Suskaičiavus 25 apylinkių iš 40 duomenis, A.Butkevičius pirmauja surinkęs 40,51 proc. Antras – valstiečių ir žaliųjų atstovas K.Smirnovas, gavęs 31,05 proc. balsų.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Lietuvos socialdemokratų partija
Luko Balandžio / 15min nuotr./Lietuvos socialdemokratų partija

23.48 val. Konservatorė Agnė Bilotaitė partiečiams tik ką pranešė, kad veikiausiai pateks į antrąjį turą savo vienmandatėje.

23.43 val. Konservatorių štabą pasiekė žinios iš Pagėgių. Ten, partijos duomenimis, pirmauja konservatorius Daivaras Rybakovas, o „tvarkietis“ Kęstas Komskis rikiuojasi tik penktas.

23.39 val. Marių apygardoje, neoficialiais duomenimis, antrame ture susirungs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Dainius Kepenis ir liberalas Edmundas Kvederys.

Pajūrio apygardoje pirmauja konservatorius Arūnas Barbšys. Kol kas neaišku, kuris kandidatas liks antras: ar Valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadovas Paulius Zaviša, ar žurnalistas liberalas Gintaras Vaičekauskas.

23.35 val. Neoficialiais duomenimis, Naujamiestyje kol kas laimi Žygimantas Pavilionis (Tėvynės sąjunga–Lietuvos krikščionys demokratai). Danės rinkimų apygardoje Klaipėdoje antrame ture susikaus Naglis Puteikis (Lietuvos centro partija, išsikėlė pats) ir Simonas Gentvilas (Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis).

Baltijos apygardoje prieš Algimantą Kirkutį (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) smarkiai pirmauja Agnė Bilotaitė (Tėvynės sąjunga–Lietuvos krikščionys demokratai).

S.Skvernelis: Kaunas „žaliuoja“

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) sąrašo lyderis Saulius Skvernelis sekmadienio vakarą pranešė, kad Karoliniškių apygardoje jis ir konservatorių narys Kęstutis Masiulis kol kas pirmauja vienmandatėje, o Vilkaviškio apygardoje LŽVS atstovas Kęstutis Smirnovas pirmauja prieš socialdemokratą premjerą Algirdą Butkevičių.

Kaunas žaliuoja. Ar stipriai, ar silpnai matysime, bet signalas geras, kad antras pagal dydį miestas, – žurnalistams rinkimų štabe teigė S.Skvernelis.

„Kaunas žaliuoja. Ar stipriai, ar silpnai matysime, bet signalas geras, kad antras pagal dydį miestas“, – žurnalistams rinkimų štabe teigė S.Skvernelis, informaciją gavęs telefonu iš partijos rinkimų stebėtojų.

Jis tikino pats kartu su K.Masiuliu patenkantis į antrąjį turą Karoliniškių apygardoje.

„Karoliniškėse kol kas, panašu, kad du lyderiai yra – tai aš ir K.Masiulis“, – sakė S.Skvernelis.

Jis taip tikino, kad K.Smirnovas kol kas pirmauja Vilkaviškio apygardoje.

„Kiek girdėjome, Vilkaviškio porą apylinkių mūsų kandidatas pirmauja“, – teigė LŽVS lyderis.

Konservatorių rinkimų štabo duomenimis, G.Landsbergis „įtikinamai laimi“ visose Centro-Žaliakalnio apygardos apylinkėse. Vilniuje, konservatorių duomenimis, jų kandidatai pirmauja poroje apygardų.

Šilainiuose laimi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis. Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovas Rimantas Jonas Dagys tikisi antrojo turo.

Rinkimų apygarda Kandidatai (partija)
1. Naujamiesčio

Žygimantas PAVILIONIS (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) – 43,14​ proc.

Virgilijus ALEKNA (Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis) – 18,91 proc.

2. Senamiesčio

Mykolas MAJAUSKAS (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) – 35,07 proc.

Artūras ZUOKAS (Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai)) – 16,70 proc.

3. Antakalnio

IŠRINKTA Ingrida ŠIMONYTĖ (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) – 51,54 proc.

4. Žirmūnų

Aušra MALDEIKIENĖ (Politinė partija „Lietuvos sąrašas“) – 22,33 proc.

Vilija ALEKNAITĖ ABRAMIKIENĖ (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) – 20,16 proc.

5. Fabijoniškių

Vytautas KERNAGIS (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) – 30,41 proc.

Dalia KUODYTĖ (Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis) – 12,77​ proc.

6. Šeškinės

Audronius AŽUBALIS (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) – 23,68 proc.

Virginijus SINKEVIČIUS (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) – 16,08 proc.

7. Justiniškių

Paulius SAUDARGAS (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) – 23,85 proc.

Danuta NARBUT (Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga) – 12,94 proc.

8. Karoliniškių

Saulius SKVERNELIS (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) – 30,08 proc.

Kęstutis MASIULIS (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) – 21,93 proc.

9. Lazdynų

Algis STRELČIŪNAS (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) – 29,62 proc.

Aušrinė ARMONAITĖ (Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis) – 19,63 proc.

10. Naujosios Vilnios

Algirdas PALECKIS (Išsikėlė pats) – 23,08​ proc.

Monika NAVICKIENĖ (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) – 22,99​ proc.

11. Panerių

Aistė GEDVILIENĖ (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) – 16,97​ proc.

Linas BALSYS (Lietuvos žaliųjų partija) – 13,82 proc.

12. Verkių

Dainius KREIVYS (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) – 31,18 proc.

Gintaras STEPONAVIČIUS (Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis) – 16,26 proc.

13. Centro-Žaliakalnio

Gabrielius LANDSBERGIS (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) – 38,36 proc.

Audronė JANKUVIENĖ (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) – 13,90 proc.

14. Šilainių

Ramūnas KARBAUSKIS (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) – 39,07 proc.

Rimantas Jonas DAGYS (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) – 19,30 proc.

15. Kalniečių

Aušra PAPIRTIENĖ (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) – 20,77 proc.

Andrius KUPČINSKAS (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) – 17,14 proc.

16. Dainavos

Juozas PUNDZIUS (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) – 23,84 proc.

Lauras STACEVIČIUS (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) – 22,86 proc.

17. Petrašiūnų

Kazys STARKEVIČIUS (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) – 30,22 proc.​

Gediminas VASILIAUSKAS (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) – 27,11 proc.

18. Panemunės

Tadas LANGAITIS (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) – 26,05 proc.

Aurelijus VERYGA (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) – 20,48​ proc.

19. Aleksoto-Vilijampolės

Mindaugas PUIDOKAS (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) – 26,32 proc.

Edita GUDIŠAUSKIENĖ (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) – 24,43 proc.

20. Baltijos

Agnė BILOTAITĖ (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) – 24,39​ proc.

Algimantas KIRKUTIS (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) – 16,43​​ proc.

21. Marių

Dainius KEPENIS (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) – 18,10 proc.

Edmundas KVEDERIS (Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis) – 16,51 proc.

22. Pajūrio

Gintaras VAIČEKAUSKAS (Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis) – 17,83 proc.​

Arūnas BARBŠYS (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) – 17,31 proc.

23. Danės

Naglis PUTEIKIS (Lietuvos centro partija, išsikėlė pats) – 24,26 proc.

Simonas GENTVILAS (Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis) – 23,10​ proc.​

24. Saulės

Valerijus SIMULIKAS (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) – 28,43 proc.

Arvydas MOCKUS (Lietuvos socialdemokratų partija) – 20,25 proc.

25. Aušros

Stasys TUMĖNAS (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) – 29,27 proc.

Edvardas ŽAKARIS (Lietuvos socialdemokratų partija) – 19,70 proc.

26. Nevėžio

Radvilė MORKŪNAITĖ-MIKULĖNIENĖ (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) – 26,00​ proc.

Bronislovas MATELIS (Išsikėlė pats) – 22,12 proc.

27. Vakarinė

Povilas URBŠYS (Išsikėlė pats) – 47,95 proc.

Arvydas ANUŠAUSKAS (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) – 16,93 proc.

28. Aukštaitijos

Guoda BUROKIENĖ (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) – 27,55​​ proc.

Rasa JUKNEVIČIENĖ (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) – 25,19​proc.​

29. Marijampolės

Dainius GAIŽAUSKAS (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) – 32,36 proc.

Andrius VYŠNIAUSKAS (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) – 30,37 proc.

30. Alytaus

Robertas ŠARKNICKAS (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) – 27,00​ proc.

Julius SABATAUSKAS (Lietuvos socialdemokratų partija) – 17,08 proc.

31. Gargždų

Petras GRAŽULIS (Partija Tvarka ir teisingumas, išsikėlė pats) – 30,27​ proc.

Bronius MARKAUSKAS (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) – 20,89 proc.​

32. Šilutės

Alfredas Stasys NAUSĖDA (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) – 24,27 proc.

Sandra TAMAŠAUSKIENĖ (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) – 17,71​ proc.

33. Pietų Žemaitijos

Remigijus ŽEMAITAITIS (Partija Tvarka ir teisingumas) – 38,03 proc.

Stasys ŠEDBARAS (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) – 17,14 proc.

34. Tauragės

Darius PETROŠIUS (Lietuvos socialdemokratų partija) – 35,06 proc.

Aušrinė NORKIENĖ (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) – 20,57 proc.

35. Plungės

Jonas VARKALYS (Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis) – 24,29 proc.​

Jurgis RAZMA (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) – 24,24​ proc.

36. Kretingos-Palangos

Antanas VINKUS (Lietuvos socialdemokratų partija ) – 26,17 proc.

Vaidotas BACEVIČIUS (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) – 21,17 proc.

37. Kuršo

Gediminas ANUŽIS (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) – 22,01 proc.

Levutė STANIUVIENĖ (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) – 18,83 proc.

38. Mažeikių

Kęstutis BARTKEVIČIUS (Partija Tvarka ir teisingumas) – 25,51 proc.

Lina RIMKIENĖ (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) – 25,47 proc.

39. Akmenės-Mažeikių

Valius ĄŽUOLAS (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) – 25,89​​ proc.

Tomas MARTINAITIS (Lietuvos socialdemokratų partija) – 22,66​ proc.​

40. Telšių

Valentinas BUKAUSKAS (Darbo partija) – 30,65​ proc.

Karolis MARTINKUS (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) – 12,41​ proc.

41. Kelmės-Šiaulių

Juozas RIMKUS (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) – 34,69 proc.

Alma MONKAUSKAITĖ (Lietuvos socialdemokratų partija) – 23,12 proc.

42. Raseinių-Kėdainių

Edmundas JONYLA (Lietuvos socialdemokratų partija) – 18,36​ proc.

Arvydas NEKROŠIUS (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) – 15,94 proc.

43. Kėdainių

Virginija BALTRAITIENĖ (Darbo partija) – 25,49​ proc.

Darius KAMINSKAS (Išsikėlė pats) – 20,35​ proc.

44. Radviliškio

Aurimas GAIDŽIŪNAS (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) – 18,06 proc.

Vytautas JUOZAPAITIS (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) – 16,96​ proc.

45. Kuršėnų-Dainų

Rima BAŠKIENĖ (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) – 47,68 proc.

Gintautas SITNIKAS (Lietuvos socialdemokratų partija) – 11,97 proc.

46. Žiemgalos

Vitalijus GAILIUS (Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis) – 39,51 proc.

Arūnas GUMULIAUSKAS (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) – 21,24​ proc.​

47. Pasvalio-Pakruojo

Antanas MATULAS (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) – 27,56 proc.

Saulius MARGIS (Lietuvos socialdemokratų partija) – 19,00​ proc.

48. Biržų-Kupiškio

Aleksandras ZELTINIS (Lietuvos socialdemokratų partija) – 19,27​ proc.

Audrys ŠIMAS (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) – 18,01​ proc.​

49. Anykščių-Panevėžio

Greta KILDIŠIENĖ (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) – 24,29​ proc.

Sergejus JOVAIŠA (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) – 23,62 proc.

50. Sėlos

Vytautas SAULIS (Lietuvos socialdemokratų partija) – 20,44​ proc.

Raimundas MARTINĖLIS (Išsikėlė pats) – 18,89 proc.

51. Utenos

Edmundas PUPINIS (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) – 26,02 proc.

Milda PETRAUSKIENĖ (Lietuvos socialdemokratų partija) – 23,83 proc.

52. Visagino-Zarasų

Algimantas DUMBRAVA (Partija Tvarka ir teisingumas) – 38,42​​ proc.

Olga PODOLSKIENĖ (Darbo partija) 10,92 proc.

53. Nalšios

Gintautas KINDURYS (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) – 27,90 proc.

Vytautas VAITKEVIČIUS (Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai)) – 13,90 proc.

54. Molėtų-Širvintų

Petras ČIMBARAS (Darbo partija) – 25,32 proc.

Valentinas STUNDYS (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) – 23,40 proc.

55. Nemenčinės

Rita TAMAŠUNIENĖ (Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga) – 44,14 proc.

Vaidas ŠALAŠEVIČIUS (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) – 18,57 proc.​

56. Šalčininkų-Vilniaus

IŠRINKTAS Leonard TALMONT (Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga) – 64,43​ proc.

57. Medininkų

IŠRINKTAS Česlav OLŠEVSKI (Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga) – 57,31​ proc.

58. Trakų-Vievio

Jonas LIESYS (Lietuvos liberalų sąjūdis) – 14,64 proc.

Dangutė MIKUTIENĖ (Darbo partija) – 14,28 proc.

59. Kaišiadorių-Elektrėnų

Laimutė MATKEVIČIENĖ (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) – 24,75​ proc.

Mantas ADOMĖNAS (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) – 20,60 proc.

60. Jonavos

Rimantas SINKEVIČIUS (Lietuvos socialdemokratų partija) – 41,64​ proc.

Gintaras STAŠIONIS (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) – 16,22​ proc.​

61. Ukmergės

Agnė BALČIŪNIENĖ (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) – 19,58 proc.

Juozas VARŽGALYS (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) – 18,25​ proc.

62. Jurbarko-Pagėgių

Daivaras RYBAKOVAS (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) – 17,36 proc.

Ričardas JUŠKA (Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis) – 16,87 proc.

63. Sūduvos

Kęstutis MAŽEIKA (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) – 29,50​ proc.

Juozas OLEKAS (Lietuvos socialdemokratų partija) – 15,83 proc.

64. Zanavykų

Mindaugas BASTYS (Lietuvos socialdemokratų partija) – 18,78 proc.

Arvydas VIDŽIŪNAS (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) – 18,71 proc.

65. Raudondvario

Viktoras PRANCKIETIS (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) – 28,11 proc.​

Raminta POPOVIENĖ (Lietuvos socialdemokratų partija) – 25,12 proc.

66. Garliavos

Donatas JANKAUSKAS (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) – 28,78 proc.

Kęstutis BACVINKA (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) – 23,44 proc.

67. Prienų-Birštono

Andrius PALIONIS (Lietuvos socialdemokratų partija) – 37,08​ proc.

Ąžuolas RAŠKEVIČIUS (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) – 15,06​ proc.

68. Vilkaviškio

Algirdas BUTKEVIČIUS (Lietuvos socialdemokratų partija) – 36,23​ proc.

Kęstutis SMIRNOVAS (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) – 27,21 proc.​

69. Dzūkijos

Laurynas KASČIŪNAS (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) – 27,20 proc.

Petras VALIŪNAS (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) – 19,08 proc.

70. Varėnos-Trakų

Vidas MIKALAUSKAS (Lietuvos socialdemokratų partija) – 25,23 proc.

Juozas BAUBLYS (Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis) – 17,13​ proc.

71. Lazdijų-Druskininkų

Zenonas STREIKUS (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) – 21,04 proc.

Kristina MIŠKINIENĖ (Lietuvos socialdemokratų partija) – 20,35​ proc.

Kada vienmandatėje apygardoje kandidatas laikomas išrinktu

Vienmandatėje apygardoje išrinktu laikomas kandidatas, jeigu rinkimuose dalyvavo ne mažiau kaip 40 proc. tos rinkimų apygardos rinkėjų ir tas kandidatas gavo daugiau kaip pusę dalyvavusių rinkėjų balsų. Jeigu rinkimuose dalyvavo mažiau kaip 40 proc. apygardos rinkėjų, išrinktu laikomas tas kandidatas, kuris gavo daugiausia, bet ne mažiau kaip 1/5 visų į tos rinkimų apygardos rinkėjų sąrašus įrašytų rinkėjų balsų.

Jeigu rinkimuose dalyvavo daugiau kaip 2 kandidatai ir nė vienas nesurinko pusės rinkėjų balsų, po 2 sav. nuo rinkimų rengiamas pakartotinis balsavimas, kuriame dalyvauja 2 kandidatai, gavę daugiausia balsų. Per pakartotinį balsavimą išrinktu laikomas kandidatas, gavęs daugiau balsų, neatsižvelgiant į rinkimuose dalyvavusių rinkėjų skaičių. Jeigu abu kandidatai gavo vienodą balsų skaičių, Seimo nariu tampa tas, kuris pirmą kartą balsuojant buvo gavęs daugiau balsų. Jeigu abu kandidatai pirmą kartą balsuojant buvo gavę vienodą balsų skaičių, Seimo nariu tampama burtais.

Pavyzdžiui, prieš ketverius metus Vilkaviškio vienmandatėje apygardoje balsus atidavė daugiau kaip 40 proc. jos rinkėjų. Iš jų daugiau kaip pusė balsavo už dabartinį premjerą Algirdą Butkevičių, dėl to Seimo nario mandatą jis laimėjo po pirmo rinkimų turo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius