Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 22

Kaip sovietmečiu: Druskininkų meras Ričardas Malinauskas šlovinamas eilėmis

Kitokią nei Druskininkų meras socialdemokratas Ričardas Malinauskas nuomonę turintys druskininkiečiai teigia, kad kurortas jau tapo valstybe valstybėje: neįtikę žmonės yra persekiojami ir bauginami, o Druskininkų vadovo darbai šlovinami eilėraščiuose ir vadinami progresu, aplenkusiu laiką.
Ričardas Malinauskas
Ričardas Malinauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Antradienį Druskininkų žurnalistai, politikai ir visuomenės veikėjai susikaupusias nuoskaudas liejo Seime surengtoje spaudos konferencijoje.

Mero į teismą už šmeižtą paduotas vietos laikraščio „Druskininkų naujienos“ redaktorius Romas Sadauskas-Kvietkevičius teigė, kad dabar kolegoms žurnalistams ir kitų miestų gyventojams sunku patikėti, kad įmanoma sukurti totalitarizmą atskirame mieste.

Jis pacitavo neseniai išleistoje garbingo amžiaus druskininkiečio Jono Jurgio Stepkovičiaus knygoje esantį eilėraštį. „Sugrįžo pokario metų mada šlovinti kurorto savivaldybės vadovą eilėmis“, – pridūrė jis.

„Tokio šeimininko neturėjom reiklaus“

Druskininkų meru mes galim didžiuotis,
Kad tokie gigantai išdygo pas mus -
Vandens parkas, naujas tiltas gražuolis,
O sniego arena vainikuoja visus.

Visos aikštės ir skverai takais sukarpyti,
Kurie padengti įvairiaspalvėm trinkelėm,
O gatvių pakraščių kilimai švyti,
Jų aromatas svarbus mūsų kūno ląstelėms.

Šis kurorto progresas, aplenkęs laiką.
Pasiektas dėka tiktai vieno žmogaus.
Tai Ričardas Malinauskas tokį krūvį atlaikęs,
Nes tokio šeimininko mes neturėjom reiklaus.

Jisai perspektyvoj sugebėjo matyti,
Mūsų mielą kurortą koks jis dabar...
Bet kaip jam pavyko lėšų įsigyti
Iš Europos fondų – čia jau stebuklas tikrai!

Nuoširdžiai šiandien druskininkiečiai dėkoja,
Ir trečią kadenciją jam žada tikrai,
Nors partija jo populiarumo nestokoja,
Bet viską vainikuoja Malinausko darbai.

Tvyro baimės atmosfera

Baimės jausmas begalinis, nes pagrindinis darbdavys yra savivaldybė. Baimė, kad gali netekti darbo, vaikas, žmona, vyras gali nukentėti, – sakė J.Šarkus.

Druskininkų savivaldybės tarybos narys, liberalcentristas Juozas Šarkus teigė, kad Druskininkuose vyksta neįtikėtini dalykai.

„Baimės jausmas begalinis, nes pagrindinis darbdavys yra savivaldybė. Baimė, kad gali netekti darbo, vaikas, žmona, vyras gali nukentėti“, – apie padėtį kurorte kalbėjo jis.

Miesto politikas prisiminė, kad vien už tai, kad buvo surengęs diskusiją, kurioje ieškota galimybių sumažinti šildymo kainas, jis R.Malinausko buvo apkaltintas tarybos šmeižimu ir galiausiai pripažintas pažeidusiu etiką.

J.Šarkus pridūrė, kad meras nesiskaito ir su verslininkais – savo nuomonę dėl vadinamojo pagalvės mokesčio pareiškęs „SPA Vilnius“ generalinis direktorius Valdas Trinkūnas nukentėjo. „Iki šiol, jeigu krepšininkai apsistoja jo viešbutyje, jie salės sportuoti mieste negaus“, – tikino J.Šarkus.

Anoniminiai skundai, po jų – tikrintojai

Druskininkų konservatorius Vilius Semeška teigė, kad jį meras ėmė persekioti po kritiškų straipsnių vietos spaudoje.

Pasak jo, savivaldybės darbuotojai ėmė rinkti apie jį informaciją, domėtis jo nekilnojamuoju turtu, į įvairias įstaigas ėmė plaukti skundai, po kurių sekė patikrinimai.

Dėl savivaldybės tinklalapyje pateiktos informacijos apie jį V.Semeška kreipėsi į prokurorus. Skundas buvo perduotas Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariatui, kurio viršininko pavaduotoju, atsakingu už ikiteisminius tyrimus ir jų kontrolę,  dirba Druskininkų savivaldybės administracijos direktorės Vilmos Jurgelevičienės sutuoktinis Alvydas Jurgelevičius. Ikiteisminis tyrimas nebuvo pradėtas.

„Nesu vienas toks, yra daugiau nukentėjusiųjų. Aš galiu už save pastovėti, bet yra bauginami kiti žmonės, kurie, mero įsivaizdavimu, turi nuolankiai tarnauti“, – pridūrė jis.

Teigiama, kad kritikų triuškinimas ir mero gerų darbų apdainavimas leidinyje kas mėnesį mokesčių mokėtojams kainuoja apie 50 tūkst. Lt.

Druskininkų savivaldybė per biudžetinę įstaigą „Druskininkų švietimo centras“ ir toliau leidžia  nemokamą laikraštį „Mano Druskininkai“, kuris turi visus propagandinio leidinio požymius.

Žurnalistų etikos inspektorė Zita Zamžickienė jį yra pripažinusi pažeidžiančiu Visuomenės informavimo įstatymą ir įpareigojo arba skelbti jame žinias apie švietimą, arba leidybą nutraukti.

Teigiama, kad kritikų triuškinimas ir mero gerų darbų apdainavimas leidinyje kas mėnesį mokesčių mokėtojams kainuoja apie 50 tūkst. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius