Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 07

Kaitra vasarotojus gena prie jūros – keltai į Kuršių neriją sukasi nesustodami

„Smiltynės perkėlos“ keltai nuo ankstaus penktadienio ryto sukosi nesilaikydami jokio grafiko. Į paplūdimius vasarotojai skubėjo būriais. Antrosios jų bangos laukiama vakarop, kuomet visi trauks namo.
Pirmadienis prie perkėlos į Kuršių neriją
Į Kuršių neriją plukdo sausakimši keltai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Į pusiasalį iš Naujosios perkėlos vasarotojus plukdo trys automobilius keliantys keltai. Pėstieji nuo Šiaurės rago plukdomi dviem keltais. Nė vienas iš jų neturi jokio grafiko – plukdo tiek, kiek reikia. O užplūdus ilgai lauktiems karčiams suktis tenka kaip reikiant. Per dieną perkeliama apie 4 tūkst. automobilių.

„Didžioji poilsiautojų banga jau suvažiavo į Kuršių neriją savaitės pradžioje vos prasidėjus karščiams. Tačiau ir dabar dar jaučiamas sujudimas. Pikas būna ryte nuo 11 val. iki 15 val. Tada reikia keleiviams gerą pusvalandį  lukterėti, kol patenka į keltą. Kita banga būna vakarop, kada visi grįžta –  nuo 17 val. iki 20 val.”, – pasakojo AB „Smiltynės perkėla“ vadovas Darius Butvydas.

VIDEO: Spūstys prie kelto į Kuršių neriją

Kaip tik tokiu metu perkėlos darbuotojai ragina nevažiuoti keltų link. Įspėjami ir savaitgalį Neringoje atostogausiantys, o sekmadienį namų link patrauksiantys vasarotojai. Tinkamiausias laikas važiuoti į perkėlą – ankstyvas rytas ar vėlus vakaras. Kitaip prie įvažiavimo į keltą gali tekti prastoviniuoti  daugiau nei valandą.

Jei ne sumažėjęs turistų iš Rusijos srautas, spūstys prie „Smiltynės perkėlos“ keltų būtų žymiai didesnės.

Nors prie perkėlos kai kuriomis valandomis nusidriekia automobilių spūstys, jos pernykštės vasaros kamščiams neprilygsta. Sumažėjęs turistų iš Rusijos srautas gerokai kirto ir per AB „Smiltynės perkėla“ pajamas.

„Lyginant su praėjusiais metais, pirmąjį šių metų ketvirtį automobilių srautas sumažėjo 18 proc. Iš mašinų numerių sprendžiame, kad sumažėjo atvykėlių iš Karaliaučiaus srities. Seniau jie atvykdavo tiesiog apsipirkti, o dabar jiems per brangu čia lankytis“, – svarstė D.Butvydas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius