Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 22

Kalbėdamas apie ministro įdarbintus savus G.Nausėda rėmėsi ne tik STT, sako jo atstovas

Kalbėdamas apie susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus ministerijai pavaldžiose įmonėse įdarbintus savus žmones, prezidentas Gitanas Nausėda rėmėsi ne tik Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pažyma, teigia šalies vadovo atstovas Antanas Bubnelis.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Arno Strumilos / 15min nuotr.

„Prezidentas remiasi gaunama informacija iš įvairių šaltinių. Prezidentui informaciją teikia tarnybos ir ją gauna per patarėjus, taip pat ir privatūs asmenys tiesiogiai prezidentui teikia informaciją. Tarsi bandoma suformuoti prielaidą, kad prezidentas rėmėsi kažkokios vienos tarnybos pažyma, tai ši prielaida nėra teisinga“, – žurnalistams trečiadienį jis.

„Visa informacija, kurią gavo ir tebegauna prezidentas, ji tik sustiprina patį įspūdį ir prezidentas toliau laikosi tos pačios pozicijos ir yra tos pačios nuomonės“, – pridūrė A.Bubnelis.

G.Nausėda sausio pradžioje interviu LRT radijui pareiškė, kad J.Narkevičius yra „žmogus, kuris įdarbino jau turbūt mažiausiai 20 savo partijos bičiulių arba žmonių, susijusių su partijos nariais ministerijoje dispozicijoje esančiose įmonėse“.

J.Narkevičius neigia susisiekimo sektoriuje įdarbinęs su partija susijusius asmenis ir sako, kad prezidentas buvo suklaidintas.

Pats G.Nausėda, nors antradienį buvo apkaltintas dėl „antilenkiškos isterijos“ skatinimo, trečiadienį savo feisbuko puslapyje rašė, kad „Konstitucijos suteiktomis galiomis ginsiu mūsų valstybės piliečius nuo diskriminavimo bet kokiu pagrindu“. Prezidentas taip pat rašė, kad bus principingas nepotizmo atžvilgiu nepriklausomai nuo to, kuri partija tuo užsiima.

„Griežtai neigiamai vertinu bandymus siekti siaurų politinių interesų, dirbtinai keliant tariamos diskriminacijos tautiniu pagrindu tematiką, susiejant tarpusavyje visiškai nesusijusius klausimus, tokius kaip tautybė ir gebėjimas eiti paskirtas pareigas“, – rašo prezidentas.

Naujienų portalai delfi.lt ir lrytas.lt antradienį paskelbė pernai rugpjūčio STT raštą, kuriame nurodyta, kad ministru pradėjus dirbti J.Narkevičiui, sektoriuje buvo įdarbinta 12 su Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga susijusių asmenų, tačiau sąsajos – daugiausiai per antros eilės giminystę.

Iš viso informacija pateikta apie 16 asmenų, iš jų 12 įdarbinti ministerijai pavaldžiose įstaigose.

Trys partijos nariai dirba pačioje susisiekimo ministerijoje, tai – ministras J.Narkevičius, viceministras ir „Lietuvos geležinkelių“ valdybos narys Vladislavas Kondratovičius bei ministro patarėjas Jaroslavas Kaminskis.

Ministerijoje dirbanti ministro patarėja Joana Sokolnik partijai nepriklauso, bet turi ryšių su partijai priklausančia pusseserės dukra.

Portalų skelbiamoje medžiagoje nurodoma, kad nuo ministro darbo pradžios „Lietuvos pašte“ dirbti pradėjo šeši asmenys, susiję su partijai priklausančiais asmenimis, pavyzdžiui, laiškininko, dirbančio Vilniuje, sutuoktinės pusbrolis yra partijos narys, arba skirstytojos, dirbančios Vilniaus rajone, sutuoktinio motina yra partijos narė.

„Lietuvos geležinkeliuose“ nuo ministro darbo pradžios buvo įdarbinta viena su partija susijusi turto analitikė. Jos ryšys su partija – per sutuoktinio tetą.

Per antros eilės giminystę su partija susiję valstybės įmonėje „Lietuvos oro uostai“ įdarbintas asmuo, trys akcinės bendrovės „Lietuvos radijo ir televizijos centras“ įdarbinti asmenys.

Kaip skelbia portalai, STT analizėje nurodyti tokie ryšiai: antros eilės pusbrolis, anūkas, sutuoktinės pusseserės sūnus, pusseserės sūnus, partijos narės anūkas, antros eilės senelė, antros eilės teta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius