Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 14

Kalbėtis su Rusija reikia ne tik vetuojant sprendimus

Lietuvai kalbėtis su Rusija reikia ne tik vetuojant sprendimus, teigia užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas.
Vygaudas Ušackas
Vygaudas Ušackas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Paklaustas, ar nemano, jog kalbant su Rusija Lietuvai galbūt reikia švelninti toną ir nebūti tokiai karingai, Užsienio reikalų ministerijos vadovas penktadienį sakė, jog iš patirties žinoma, kad Rusija yra svarbus, tačiau sudėtingas kaimynas, su kuriuo reikia kalbėtis.

„Kalbėtis ne tik per Briuselį, ne tik ir ne tiek vetuojant sprendimus, bet kalbant kartu su Briuseliu ir vieniems su Maskva taip pat. Tokia yra tvarka pačioje Maskvoje, rusai mėgsta, kai su jais žmonės kalba, o ne nusisuka nugara“, – kalbėjo V.Ušackas.

Jis kartojo anksčiau išsakytą nuostatą, kad Lietuva sieks palaikyti konstruktyvius ryšius su Rusija, bet nepardavinės ir neatsisakys savo vertybių. Pasak jo, Vilnius principingai sieks, kad būtų įgyvendinami tarptautiniai įsipareigojimai ir „viena šalis nebūtų diskriminuojama dėl tariamų vieno ar kelių vežėjų nusižengimų, o žmonės nekentėtų nuo administracinių priemonių, kurių ėmėsi Rusijos muitinė“.

„Mes esame suinteresuoti dirbti su Rusija konstruktyviai, neerzinant, nepataikaujant ir nenuolaidžiaujant. Aš tikiuosi, kad Rusija ir Lietuva sugebės spręsti abipusiškai spręsti vežėjų, tranzito, prekybos ir investicijų ar kultūrinius klausimus, nesusiejant su mūsų šiuo metu skirtingomis vertybėmis ir skirtingu požiūriu į tokių šalių kaip Gruzijos, Ukrainos ar Moldovos euroatlantinės integracijos siekį“, – aiškino Lietuvos diplomatijos vadovas.

URM vadovas taip pat minėjo, kad yra patenkintas, jog po dvejų metų pertraukos suaktyvėjo ryšiai tarp Lietuvos ir Rusijos žinybų vadovų. „Aš pats buvau susitikęs su ministru Sergejumi Lavrovu, žinau, kad mano kolegos žemės ūkio ir susisiekimo ministrai yra numatę savo susitikimus su Rusijos kolegomis“, – sakė V.Ušackas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius