Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 28

Kalėdinė eglė žibės iki vasario

Praėjo Trijų karalių diena, rusų Naujų metų paminėjimas, Naujuosius metus atšventė ir kinai, tačiau Kauno rotušės aikštėje papuošta kalėdinė eglė stovi kaip stovėjusi.
Kalėdinė eglė Kauno Rotušės aikštėje šiais metais stovės rekordinį laikotarpį – net 2 mėnesius.
Kalėdinė eglė Kauno Rotušės aikštėje šiais metais stovės rekordinį laikotarpį – net 2 mėnesius. / lithuania-photo.com nuotr.

„Eglė graži, bet nejau ji stovės iki Velykų?“ – antradienio popietę eidama pro nenupuoštą eglę stebėjosi kaunietė Virginija.

„15min“ irgi susidomėjus vis dar spindinčia žaliaskare, jos „nupuošėjų“ paieškos kiek užtruko. Kauno miesto savivaldybės skyrių vedėjai žurnalistę nukreipinėjo iš vieno skyriaus į kitą.

Buvo labai daug sniego, eglės šakos apledėjusios. Sudėtinga būtų buvę vykdyti nupuošimo darbus. Pasitarėme su bažnyčios hierarchais ir jie patikino, kad dar galima palaikyti ir papuoštą eglę, – sakė miesto vadovas.

Miesto tvarkos priežiūros poskyrio vedėjas Rimantas Rutavičius sakė, kad jo žiniomis, jau nupuoštą eglę darbininkai turėjo supjaustyti ir išgabenti per Tris karalius, tačiau darbai nusikėlė neva dėl kauniečių prašymo. Po trumpo pokalbio R.Rutavičius žurnalistę nukreipė į kitą skyrių.

„Jūs paskambinote ne tuo adresu. Mūsų skyrius šiais metais už eglės puošybą nebuvo atsakingas. Todėl ir dėl nupuošimo mes nieko nežinome“, – telefonu „15min“ sakė Bendrojo skyriaus vedėjas Alfonsas Jarušauskas ir nukreipė pas savo kolegas.

Tuo tarpu energetikos skyriaus viršininkas Algirdas Vaitiekūnas, kurio kompetencijoje buvo Vienybės aikštės ir Laisvės alėjos kalėdinių eglučių nupuošimas teigė, kad dėl nupuošimo įsakymas buvo gautas ne per seniausiai. „Eglė bus nupuošta iki vasario 2-os. Greičiausiai ketvirtadienį arba penktadienį pradėsime jos nurėdymo darbus. Tiesa, pernai eglę nupuošti buvo liepta ankščiau. Tačiau nemanau, kad kažkas blogo, jei elgė pastovėjo ilgiau“, – sakė A.Vaitiekūnas. Jo teigimu, eglės Laisvės alėjoje ir Vienybės aikštėje apie sausio 12-ą buvo nupuoštos tam, kad nekliudytų aikštėje vykusiam renginiui.

Kauno meras Andrius Kupčinskas teigė, kad eglė šiais metais Rotušės aikštėje ilgiau stovi specialiai. „Buvo labai daug sniego, eglės šakos apledėjusios. Sudėtinga būtų buvę vykdyti nupuošimo darbus. Pasitarėme su bažnyčios hierarchais ir jie patikino, kad dar galima palaikyti ir papuoštą eglę“, – sakė miesto vadovas pridūręs, kad iškritus gausiam sniegui papuošta centrinė miesto eglė tik pratęsia šventinę nuotaiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius