Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2010 12 08

Kalėdinė prekyba įsivažiuoja vangiai

Prekyba šventine atributika jau įsibėgėjo, tačiau uostamiestyje dar neatsirado nė vieno prekeivio, panorusio pardavinėti eglutes.
Kalėdinė prekyba dar tik prasideda.
Šventinės girliandos puošia ir medžius. / A.Kripaitės/15min.lt nuotr.

Kaip pasakojo Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėja Zita Žižytė, kol kas nebuvo nė vieno žmogaus, panorusio šventiniu laikotarpiu mieste prekiauti kalėdinėmis eglutėmis ar šakomis. „Čia nieko stebėtino – greičiausiai paraiškų sulauksime vėliau. Eglutės – specifinė, gana greitai džiūstanti prekė“, – teigė ji. 

Šiais metais prekyba eglutėmis vyks tose pačiose vietose, kaip ir įprastai – Herkaus Manto gatvėje, ties Lietuvininkų aikšte, Žardininkuose ir kt. 

Klaipėdietis Rimas, jau septintus metus prieš šventes gatvėse prekiaujantis girliandomis eglutėms ir kitokiais kalėdiniais papuošimais, šiemet prekybos taškus atvėrė lapkričio 18–19 dienomis. 

Jis pasakojo, kad paprastai kalėdinės prekybos pradžią nulemia orai – jei jau būna pasnigę, žmonės pamažu ima mąstyti, kaip papuoš savo namus bei eglutę. „Iš šių metų prekybos pradžios galima matyti, kad sekasi geriau nei pernai. Tačiau toli gražu nėra taip, kaip buvo prieš ketverius metus. Aišku, visa prekyba dar – ateityje. Ji ypač suintensyvėja paskutinėmis dienomis prieš šventes, kai žmonės tiesiog atbėga ir sako – duokite ką nors pasipuošti“, – šypsojosi pašnekovas. 
4–5 metrų ilgio girliandas šiemet kainuoja nuo keliolikos litų. Ilgesnės gali atsieiti ir 30–40 litų. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje