-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 25

Kalėdos artėja: Vilnius puošiasi, parduotuvės siūlo kalėdines prekes ir egles

Kalėdos – jau po mėnesio. Miestai puošiasi, prekybos centruose įsisiūbuoja kalėdinė prekyba. Vilnius šiemet turės dvi dideles egles pagrindinėse aikštėse, o namus gyva žaliaskare papuošti norintys gyventojai jau netrukus galės jų įsigyti kiekvienoje parduotuvėje.
Prekyba eglutėmis
Prekyba eglutėmis / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Vilniaus miškų urėdijos medelynas yra ta vieta, kur prekyba gyvomis eglėmis įsibėgėja itin anksti. Medelyno viršininkė Reda Konstantinavičienė 15min.lt pasakojo, kad kol kas per dieną nuperkama vos viena kita eglė, daugiausia vazonuose, nors pasitaiko norinčiųjų įsigyti ir nukirstų miške. Vis dėlto galimybe nusipirkti eglę domimasi pakankamai aktyviai, todėl jau kitą savaitę, po gruodžio 1-osios, perkančiųjų turėtų būti gerokai daugiau.

Egles išsirenka iš anksto

„Buvo ir tokių žmonių, kurie jau lapkričio pirmosiomis dienomis atvyko, išsirinko ir sutarėme, kad jie pirks būtent tas egles. Šiemet planuojame parduoti iki tūkstančio eglių, kaip ir ankstesniais metais, bet tikslaus skaičiaus pasakyti neįmanoma – priklausys, kokia bus paklausa“, – kalbėjo medelyno viršininkė.

Kainos medelyne – nuo 5 iki 60 Lt paprastųjų eglių, nuo 10 iki 70 Lt baltųjų ir dygiųjų eglių, eglių vazonuose – nuo 10 iki 80 Lt, kaina priklauso nuo dydžio.

Kalėdinių eglių jau netrukus bus galima įsigyti ir gatvėse, tiesa, kol kas tik specializuotuose taškuose, tarkim, Pilaitėje šalia naujosios „Norfa“ parduotuvės.

Eglių bus kitą savaitę

Prekybos centruose kalėdinės eglės pradės rikiuotis jau kitą savaitę. MAXIMA LT, UAB komunikacijos vadovė Renata Saulytė antradienį 15min.lt sakė, kad prekybos tinklą jau pasiekė pirmoji kalėdinių eglių vazonuose siunta, po kelių dienų jomis kvepės parduotuvės. „Šiemet tradiciškai prekiausime ne tik vazoninėmis eglutėmis, bet ir gyvomis kirstomis, kurias parduotuvėse klientai ras jau pirmą gruodžio savaitę.

Vazoninės eglės į parduotuves atkeliauja iš vietinių medelynų, o kirstas vežamės iš kaimyninės Latvijos“, – sakė R.Saulytė.

Gyvų eglių kainos svyruos nuo 19,99 Lt iki 90 Lt, galima bus rinktis iš paprastų, serbinių, sidabrinių ir baltųjų eglių asortimento. Parduotuvėse jau yra mažų šventinių olandiškų kiparisų, puansetijų. Praktiškiems pirkėjams siūlomos dirbtinės eglės, kainuojančios nuo 10 iki 500 Lt.

Anot „RIMI Lietuva“ viešųjų ryšių vadovės Giedrės Bielskytės, ir šio tinklo parduotuvėse kitą savaitė jau bus galima įsigyti kėnio šakų vainikų, taip pat su advento pradžia pasirodys ir pirmosios eglės vazonuose. Kirstinių eglių šiemet šis prekybos tinklas nepardavinės.

Buvo ir tokių žmonių, kurie jau lapkričio pirmosiomis dienomis atvyko, išsirinko ir sutarėme, kad jie pirks būtent tas egles. Šiemet planuojame parduoti iki tūkstančio eglių, kaip ir ankstesniais metais, bet tikslaus skaičiaus pasakyti neįmanoma – priklausys, kokia bus paklausa, – kalbėjo R.Konstantinavičienė.

„Iki" irgi kitą savaitę žada į parduotuves atvežti eglių. Kol kas čia skamba kalėdinė muzika, gausu kalėdinių dekoracijų.

„Nors liko dar nemažai laiko, tačiau pirkėjai jau dabar apžiūrinėja šių metų dekoracijas, domisi asortimento naujienomis. Pastebėjome, kad ir dovanas šiemet perka daug anksčiau ir kruopščiai renkasi. IKI parduotuvėse pirkėjai jau gali įsigyti kalėdinių gėlių vazonėliuose, o nuo kitos savaitės pradėsime prekiauti ir gyvomis eglutėmis vazonuose“, – sakė „Iki“ Viešųjų ryšių departamento vadovas Andrius Petraitis.

„Norfos“ parduotuvėse jau pardavinėjamos dirbtinės puoštos ir nepuoštos eglutės nuo 40 cm iki 2,4 m aukščio, kurios kainuoja nuo 15,99 Lt iki 399,99 Lt.

„Gyvomis eglutėmis bus prekiaujama prie „Norfos“ prekybos centrų. Prekyba vyks daugiausiai šalies rajonuose, kur aikštelės šalia parduotuvių priklauso „Norfa“ prekybos tinklui. Gyvomis eglutėmis prie „Norfos“ parduotuvių dažniausiai prekiauja medelynų atstovai. Prekyba jomis prasideda gruodžio mėn. vidury, ir tęsiasi iki rusiškų Naujųjų metų švenčių pabaigos“, – teigė Darius Ryliškis, „Norfos“ atstovas spaudai.

Dekoracijas ir dovanas jau perka

Prekybos tinklų atstovai tikina, kad šiuo metu kalėdinės prekės jau sulaukia daug dėmesio. Anot „RIMI Lietuva“ viešųjų ryšių vadovės G.Bielskytės, pirkėjai po truputį perka eglučių žaislus, namų dekoravimo prekes. „Taip pat auga saldžiųjų advento kalendorių, kūčiukų pardavimai, matome, kad pirkėjai buvo pasiilgę ir imbierinių sausainių“, – jau šiuo metu populiarias prekes vardijo G.Bielskytė.

Kalėdinių prekių mugės „Maximose“ prasidėjo dar prieš savaitę, anot R.Saulytės, šiemet siūloma 800 skirtingų pavadinimų didžiosioms žiemos šventėms skirtų prekių.

„Šiemet kaip ir kasmet klientams siūlysime įsigyti įvairiaspalvių dekoracijų, kurios klientų patogumui jau suskirstytos pagal koloritus, tad norint papuošti namus klientams nereikės sukti galvos, kokia dekoracija tiks prie baltų žaisliukų. Taip pat klientai ras tradicinių plastikinių ir stiklinių žaislų, spalvotų girliandų, žvakidžių ir kitų papuošimų“, – vardijo R.Saulytė.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Rotušės aikštėje kalėdinė eglė jau stovi
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Rotušės aikštėje kalėdinė eglė jau stovi

„Iki“ atstovas teigė, kad kalėdinė prekyba įsibėgėja gruodį, kai žmonės pradeda galvoti apie dovanas, ruoštis šventėms.

„Jau gruodžio pradžioje planuoti mėgstantys pirkėjai naudodamiesi įvairiomis nuolaidomis ir specialiais pasiūlymais stengiasi įsigyti ilgiau galiojančių maisto prekių, kurios tinka šventiniams patiekalams. Šviežių prekių pardavimai suintensyvėja paskutinėmis dienomis prieš šventes. Iki Kalėdų liko maždaug mėnuo, šiuo metu populiariausi – šokoladiniai eglutės formos advento kalendoriai. Jų šiuo metu parduota apie 47 proc. daugiau nei pernai. Taip pat jau dabar itin populiari šių metu naujiena – šokoladinės eurų monetos ir kupiūros“, – sakė A.Petraitis.

D.Ryliškio teigimu, kalėdinės prekės kasmet lieka panašios, nors visada stengiamasi pasiūlyti naujovių – lentynose išlieka tik ankstesniais metais didelės paklausos sulaukusios prekės, pavyzdžiui, žmonių pamėgti stikliniai ukrainietiški žaisliukai eglutėms puošti.

„Šiemet „Norfoje“ asortimentas ne tik keisis, bet ir didės. Padidės elektrinių girliandų su lediniu apšvietimu ir įvairių žaislų pasiūla. Pagausės kalėdinių dovanų, pvz., pledų, pagalvėlių, rankšluostukų, staltiesių ir kt. prekių, taip pat dekoracijų, skirtų namų ir šventinio stalo papuošimui“, – sakė D.Ryliškis.

Nuolaidų bus

Visi prekybos tinklai tikina prieš šventes atnaujinę pasiūlą, žada ir nuolaidų, ir patiekalų šventiniam stalui. Taip pat tikisi didesnių klientų srautų ir kad perkantieji plačiau pravers pinigines.

Vilnius savo kalėdinę programą žada pristatyti trečiadienį. Iki tol miestas nenoriai praskleidžia paslapties uždangą, kokių Kalėdų šiemet sostinėje sulauksime.

Pagrindinė miesto eglė, stovinti Katedros aikštėje, bus įžiebta jau šį šeštadienį, kartu su ja kalėdinėmis šviesomis nušvis ir sostinės gatvės. Šeštadienį Rotušės aikštėje ir pačioje Rotušėje vyks ir jau tradicine tapusi tarptautinė kalėdinė labdaros mugė. 

Nuo pirmadienio, gruodžio 1 dienos, tiek Rotušės, tiek Katedros aikštėje pradės veikti „Kalėdų miestelis“. Kalėdinė prekyba šalia Rotušės suplanuota iki pat sausio 11-osios, prie Katedros – iki gruodžio 30 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius