Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 03

Kalėdų eglė Vilniuje įžiebta, prasideda švenčių laukimas

Sostinės merui Artūrui Zuokui ir Kalėdų Seneliui paspaudus stebuklingą mygtuką įžiebta pagrindinė Vilniaus ir visos Lietuvos Kalėdų eglė Katedros aikštėje. Įžiebimo renginys šiemet buvo itin kuklus. Pilna aikštė mažų ir didelių žiūrovų pamatė tik nedidelį fejerverkų šou ir išgirdo kelias kalėdines giesmes.
Vilniuje įžiebta Kalėdų eglė
Vilniuje įžiebta Kalėdų eglė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kartu su egle nušvito ir šventiškai dekoruotos Vilniaus gatvės – Gedimino ir Konstitucijos prospektai, Vokiečių, Pilies, T.Vrublevskio gatvės. Rotušės aikštėje šiemet vietoj tradicinės eglės sukonstruota meniška kalėdinė šviesų instaliacija – Angelų arka.

Tikra egle iš miško miestiečiai ir miesto svečiai negalės džiaugtis ir šalia Katedros. Čia pastatyta dirbtinė, kuri tik apkaišyta tikromis eglių šakomis. Tačiau šiemet ją puošia originalūs, nauji žaislai. Antikvariniai žibintai, medžiaginiai angelai, šiaudiniai lankai ir širdutės sukurtos lietuvių menininkų.

Daug diskusijų sukėlę Gedimino prospekto papuošimai kai kam priminė sovietmetį, tačiau, anot miestą puošusios „Švenčių studijos“ vadovės Jolantos Tūraitės, pretenduoja tapti gražiausiomis kalėdinėmis dekoracijomis Europoje. Prospektą šiemet puošia raudonos šešiakampės kalėdinės žvaigždės, o virš gatvės grindinio imituojamas snaigių kritimas.

Kalėdų Senelis pažadėjo šventes „pagardinti“ ir sniegu. Iš pradžių pajuokavęs, kad snigti pradės „tuoj po Velykų“, vėliau surimtėjo ir nuramino – Kalėdoms ir Naujiesiems metams tikrai turėtų iškristi viena kita snaigė.

Renginių bus

Kalėdas šiemet Vilniuje žadama švęsti kukliai, bet skoningai ir jaukiai. Nuo Rotušės į Gedimino prospektą važinės traukinukas, Rotušės aikštėje per pačias Kalėdas pradės veikti kalėdinis miestelis, kuriame bus prekiaujama kalėdiniais gardumynais ir karštu vynu.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rotušės aikštėje įsikūrė angelai
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rotušės aikštėje įsikūrė angelai

Pirmąją Kalėdų dieną įsižiebs aukščiausia Kalėdų eglė – televizijos bokštas, o 17 val. ant Katedros šoninės sienos žadama pradėti rodyti 4D projekciją „Stebuklingos Kalėdos“. Pasakoje persipins Vilniaus istorijos fragmentai su miesto istorija, tautosakiniais, religiniais ir moderniais motyvais. Ši pasaka bus rodoma šešias dienas, iki sausio 30-osios, tris kartus per dieną.

Šių transliacijų metu Katedros aikštė pakvips specialiai sukurtu Kalėdų kvapu, nešamu kalėdinio vėjo. Tai bus šioms šventėms būdingas kvapas – mandarinai, cinamonas, gvazdikėliai ir kiti prieskoniai.

Pasitinkant Naujuosius metus Vilniaus dangų papuoš šventinis fejerverkas, kurio jau kelerius metus nebuvo.

Skelbiama, kad Vilniaus savivaldybė kalėdiniams renginiams šiemet skyrė 450 tūkst. Lt, dar beveik tokią pačią sumą pavyko surinkti iš rėmėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius