Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 08 18 /12:08

Kalėjimų departamentas centralizuos viešuosius pirkimus

Po nustatytų pažeidimų bausmių vykdymo sistemoje Kalėjimų departamentas centralizuos laisvės atėmimo vietų ir probacijos tarnybų viešuosius pirkimus, penktadienį pranešė Teisingumo ministerija.
Kalėjimų departamentas
Kalėjimų departamentas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Pastaraisiais mėnesiais nustatyti pasikartojantys viešųjų pirkimų pažeidimai bausmių vykdymo sistemoje liudija, kad pavienės laisvės atėmimo įstaigos nesugeba užtikrinti racionalaus valstybės lėšų naudojimo. Todėl Kalėjimų departamentui nurodyta centralizuoti visus viešuosius pirkimus ir užtikrinti jų kontrolę“, – pranešime cituojama teisingumo ministrė Milda Vainiutė.

Ji penktadienį susitiko su Kalėjimų departamento vadovybe. Departamentui yra pavaldžios 17 laisvės atėmimo vietų ir probacijos įstaigų.

Departamento darbuotojai šiuo metu tikrina trijų pataisos namų sutartis su bendrove „Niklita“ dėl maitinimo paslaugų. Ši įmonė maitinimo paslaugas teikia ir Kauno tardymo izoliatoriui. Tarnybinį tyrimą šioje institucijoje atlikusios komisijos duomenimis, buvę izoliatoriaus vadovai buvo sudarę sąlygas „Niklitai“ laimėti viešuosius pirkimus.

Anot Teisingumo ministerijos, patikrinimas Alytaus pataisos namuose atskleidė, kad perkant maitinimo paslaugas padarytas ne vienas Viešųjų pirkimų įstatymo pažeidimas. Dėl šių aplinkybių bus atliktas tarnybinis patikrinimas.

Patikrinimų Marijampolės ir Kybartų pataisos namuose Kalėjimų departamentas dar nebaigė.

Apie problemas bausmių vykdymo sistemoje pirma pranešė buvusi Kauno tardymo izoliatoriaus vyriausioji buhalterė Rasa Kazėnienė. Į auditorės pareigas Teisingumo ministerijoje pereinanti pareigūnė tai padarė dukart.

Pastarąjį jos tarnybinį pranešimą išnagrinėjęs Kalėjimų departamentas paskelbė, kad pažeidimai izoliatoriuje tęsiasi.

Po pirmo R.Kazėnienės pranešimo apie neskaidrius pirkimus ir kitus pažeidimus šiemet pavasarį vykstant tarnybiniam tyrimui atsistatydino nuo 2015 metų Kalėjimų departamentui vadovavusi Živilė Mikėnaitė, anksčiau ji ėjo Kauno tardymo izoliatoriaus direktorės pareigas.

Po patikrinimo atleistas izoliatoriaus vadovas Edvardas Kviatkauskas. Iš pareigų atsistatydino ir šį patikrinimą prižiūrėjęs teisingumo viceministras Donatas Matuiza.

Po antrojo pareigūnės pranešimo nuo pareigų nušalintas laikinasis Kauno tardymo izoliatoriaus direktorius Arvydas Venclovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius