Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 10 17

Kalėjimų departamentas pareikalavo Rasos Kazėnienės paaiškinti žurnalistams pasakytas frazes

Kauno tardymo izoliatoriaus Socialinės reabilitacijos skyriaus viršininkė Rasa Kazėnienė šiomis dienomis sulaukė nemalonios staigmenos. Kalėjimų departamento Etikos komisija paprašė R.Kazėnienės raštu pateikti paaiškinimus dėl to, ką ji anksčiau yra sakiusi apie savo bendradarbę, įmonės „Niklita“ vadovo Valdo Kuktos žmoną Ingridą Kuktienę. Departamentas teigia paaiškinimų paprašęs, nes nagrinėja gautą pranešimą.
Rasa Kazėnienė
Rasa Kazėnienė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Prieš kelias dienas R.Kazėnienė gavo raštišką Kalėjimų departamento Etikos komisijos pirmininko Arnoldo Masalskio pasirašytą raštą, kuriame teigiama, kad komisija spalio pradžioje susipažino su Kauno tardymo izoliatoriaus Personalo skyriaus viršininkės Ingridos Kuktienės pranešimu.

Etikos komisija paprašė R.Kazėnienės per tris dienas pateikti paaiškinimus bei turimus dokumentus, kurie pagrįstų kelių žurnalistams pasakytų frazių motyvus ir pagrįstumą.

Komisija paprašė paaiškinimo dėl „Init TV“ žiniose rugsėjo 19 dieną pasakytą frazę „bendradarbiavimas su žmogum, kuris yra asmeniškai ir jos šeima asmeniškai ir jos verslas, kuris lygiai taip pat jos, kaip ir jos vyro, yra padavę mane į teismą“, taip pat frazę „be galo sunku tą pačią minutę būti teisme ir po kelių minučių regėti žmogų, kuris ką tik tave kaltino nebūtais dalykais“, bei „bijau dėl poveikio man pavaldiems darbuotojams, tiek man.“

Taip pat komisija paprašė pateikti informaciją apie rugsėjo 21 dieną televizijos TV3 žinių laidai pasakytą frazę „teisminius procesus įvelia ir... ir persekioja galimai dėl to, kad, tarkim, žino, kada aš ateinu, kada išeinu iš darbo. Dokumentų visą eigą seka. Diskredituoja, skundžia direktoriaus sprendimus mano atžvilgiu priimtus“, „Ji girdi visas mūsų gvildenamas problemas. Jinai turi prieigą prie dokumentų valdymo sistemos. Jinai disponuoja bylomis, asmens duomenimis ir visu kitu.“

Kalėjimų departamento Etikos komisijos rašte teigiama, kad išnagrinėjusi paaiškinimus ir R.Kazėnienės pateiktus dokumentus, komisija svarstys galimus siūlymus Kalėjimų departamento direktoriui.

R.Kazėnienė: tai – arba faktai, arba jausmai

R.Kazėnienė 15min teigė, kad toks komisijos reikalavimas yra absurdiškas.

„Tos citatos yra arba faktai, arba mano jausmai. Ir visa tai aš turiu paaiškinti“, – stebėjosi ji.

R.Kazėnienė pabrėžė, jog tai, kad „Niklita“ yra bendra vyro ir žmonos nuosavybė, yra faktas ir tai yra deklaruota.

„Faktas, kad mane padavė į teismą, faktas, kad man sunku kasdien matyti žmogų ir ieškoti sąlyčio taškų, kai jos vyras ir „Niklita“ padavė mane į teismą, o ji pati liudija prieš mane“, – teigė R.Kazėnienė.

Ji spėjo, kad Etikos komisija jai gali siūlyti pritaikyti nuobaudą.

KD: bus siekiama objektyviausio sprendimo

Kalėjimų departamento atstovė spaudai Simona Banėnienė 15min teigė, kad Etikos komisija šiuo metu nagrinėja gautą Kauno tardymo izoliatoriaus darbuotojos pranešimą.

Jame, anot atstovės, prašoma įvertinti kitos darbuotojos viešoje erdvėje jos ir jos šeimos narių atžvilgiu išsakytus teiginius ir jų pagrįstumą.

„Šiuo metu yra tikslinama informacija, bus išklausomi abiejų pusių argumentai, gavus paaiškinimus bus teikiami siūlymai arba rekomendacijos dėl objektyviausio sprendimo“, – teigė ji.

Į klausimą, kokie gali būti komisijos siūlymai direktoriui, S.Banėnienė neatsakė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Spaudos konferencijos akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Spaudos konferencijos akimirka

Įmonė „Niklita“, kurios vadovo žmona dirba Kauno tardymo izoliatoriuje, pagarsėjo per bausmių vykdymo sistemą supurčiusį skandalą. Įtarta, kad viešuosiuose pirkimuose jai buvo sudaromos išskirtinės sąlygos, kai kurias sudarytas sutartis po patikrinimų buvo reikalaujama nutraukti, tačiau po skandalų „Niklita“ laimėjo keletą viešųjų pirkimų ir grįžo maitinti kalinių.

Įmonė yra padavusi R.Kazėnienę į teismą: „Niklita“ teigia, kad R.Kazėnienės teiginiai neatitinka tikrovės ir reikalauja šią informaciją viešai paneigti bei atlyginti 5 tūkst. eurų įvertintą žalą įmonei bei 1 tūkst. eurų žalą jos savininkui V.Kuktai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius