Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 03

Kalėjimų departamentas pertvarkys nuteistuosius įdarbinančią įmonę „Mūsų amatai“

Kalėjimų departamentas antradienį išplatintame pranešime skelbia, kad restruktūrizuos įmonę „Mūsų amatai“. Departamentas siekia išsaugoti ir plėtoti įmonės veiklą, likviduoti skolas, gauti įmonės kreditorių pagalbą, taikant ekonomines, technines, organizacines ir kitas priemones.
Spaudos konferencijos akimirka
Kalėjimų departamentas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Toks sprendimas priimtas įvertinus Teisingumo ministerijos atlikto Įmonės veiklos patikrinimo, kurio metu buvo nustatyti reikšmingi pažeidimai viešųjų pirkimų srityje, rezultatus, taip pat įvertinus Kalėjimų departamento identifikuotas Įmonės veiklos spragas, dėl kurių įmonė dirba nuostolingai.

„Numatoma pertvarkyti įmonės struktūrą, ženkliai mažinti šiuo metu patvirtintus administracijos etatus, šią struktūrą priderinant prie numatomų pertvarkyti įstaigos veiklos krypčių bei prie realių įstaigos poreikių, stiprinti įmonės vadybą, procesų valdymą ir kontrolę, kelti kur kas aukštesnius reikalavimus darbuotojų kvalifikacijai, taip pat ketinama toliau atsisakyti nuostolingų veiklų, tęsti naujų veiklos sričių plėtrą bendradarbiaujant su privačiomis įmonėmis“, – rašoma Kalėjimų departamento pranešime.

„Mūsų amatai“ pagrindinis tikslas ir jos veikla yra orientuota į nuteistųjų resocializacijos funkcijos, aprūpinant nuteistuosius užimtumu darbine veikla, kuri padeda nuteistiesiems įgyti reikalingų įgūdžių siekiant sėkmingai integruotis į gyvenimą visuomenėje, įgyvendinimą. Todėl nuspręsta imtis teisės aktuose numatytų priemonių tolimesnei įmonės veiklai ir jos gerinimui užtikrinti.

Įmonėje į darbinę veiklą šiuo metu yra įtraukti virš 1000 nuteistųjų.

Viena iš numatomų naujų įmonės veiklos krypčių – buvusio Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo patalpų administravimas ir įveiklinimas, atveriant šį pastatų kompleksą visuomenei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius