Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2014 09 09 /11:27

Kalėjimų departamentas su „City Service“ dėl Lukiškių kalėjimo nesiderės

Kalėjimų departamentas prie Teisingumo ministerijos nesiderės su koncerno „Icor“ valdoma bendrove „City Service“ dėl Lukiškių kalėjimo iškeldinimo, teigia departamento vadovas. Pasak Artūro Norkevičiaus, derybos tęsiamos su kitomis dviem konkurso dalyvėmis – „Hanner“ konsorciumu ir „MG Valda“ įmone.
Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo ir Laisvės atėmimo vietų ligoninės kompleksas Vilniaus centre
Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo ir Laisvės atėmimo vietų ligoninės kompleksas Vilniaus centre / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

„Tęsiamos derybos su dviem bendrovėmis, su kuriomis leidimą derėtis davė Viešųjų pirkimų tarnyba, – tai „Hanner“ ir „Pilies projektai“, – antradienį spaudos konferencijoje sakė A.Norkevičius.

Jo teigimu, naują „City Service“ pasiūlymą departamentas gavo pirmadienį, dėl jo konkurso komisija sprendimą priims antradienį – A.Norkevičiaus žodžiais, pasiūlymas nebus svarstomas.

Anksčiau projektui buvo numatyta 103 mln. litų, tačiau visi 3 dalyviai pateikė kur kas brangesnius pasiūlymus.

Departamento vadovas neatskleidė, kokius finansinius pasiūlymus pateikė konkurso dalyviai: „Negalėčiau komentuoti“.

Anksčiau projektui buvo numatyta 103 mln. litų, tačiau visi 3 dalyviai pateikė kur kas brangesnius pasiūlymus.

Pasak jo, jei konkursas vyks sklandžiai, pirmieji kaliniai iš Lukiškių kalėjimo į Pravieniškes turėtų būti perkelti 2016 metais.

Liepos pabaigoje departamentas paskelbė, kad neskelbiamų derybų būdu į konkursą kviečiamas bendrovių „Hanner“, „Dailista“ ir „Corpus A“ konsorciumas bei įmonės „MG Valda“ antrinė bendrovė „Pilies projektai“. Rugpjūčio pabaigoje įmonių atstovai BNS patvirtino, kad dalyvaus konkurse.

Trečiosios dalyvės – bendrovių „City Service“ ir „Realco statyba“ konsorciumo – pasiūlymą konkurso komisija anksčiau įvertino iš naujo, o visi dalyviai turėjo patikslinti duomenis apie kvalifikaciją. Anot dokumentų, „ City Service“ nebuvo pateikusi įrodymų, kad turi kokybės vadybos sertifikatą ISO 9001 statybos darbams, todėl konsorciumo pasiūlymas buvo atmestas.

Pirmasis kalėjimo iškeldinimo konkursas buvo nutrauktas gegužės pabaigoje dėl, kaip oficialiai nurodoma viešojo pirkimo ataskaitoje, per didelių siūlomų kainų. „Hanner“ konsorciumas projektą įgyvendinti siūlė už 273,2 mln. litų, „Pilies projektai“ – už 289,4 mln. litų, o „ City Service“ konsorciumas – už 233,17 mln. litų.

Perkeliant kalėjimo kompleksą iš Vilniaus į Pravieniškes, privatus investuotojas per trejus metus turėtų rekonstruoti 4 nenaudojamus Pravieniškių kalėjimo pastatus, kuriuose būtų įrengtas kalėjimas su 320 vietų kaliniams, o vėliau 25 metus juos prižiūrėti. 2017-aisiais Lukiškių kompleksą planuota parduoti – tikėtasi, kad tai leis padengti dalį statybų Pravieniškėse išlaidų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius