-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 30

Kalėjimų sistemoje nubausti trys vadovai

Penktadienį teisingumo ministras Remigijus Šimašius skyrė nuobaudas trims Kalėjimų sistemos vadovams už pažeidimus derinant viešuosius ir privačius interesus valstybės tarnyboje.
Pasivaikščiojimas po Lukiškių kalėjimą
Lukiškių kalėjimas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Kalėjimas

Pavasarį, Teisingumo ministerijai atlikus peržiūrą, kaip Kalėjimų departamente ir jam pavadžiose įstaigose yra laikomasi viešųjų ir privačių interesų derinimą reguliuojančio įstatymo nuostatų, buvo nustatyta, kad ne visi asmenys yra deklaravę duomenis apie galimus interesų konfliktus einant valstybės tarnautojo pareigas. Siekiant išvengti galimų įstatymo pažeidimų, ministras Kalėjimų sistemos darbuotojus net keletą kartų įspėjo užtikrinti, kad būtų laikomasi įstatyme numatytų reikalavimų. Tačiau atlikus pakartotinę patikrą, gauti duomenys sukėlė įtarimų dėl galimai esamų viešųjų ir privačių interesų pažeidimų, teigiama pranešime spaudai.

Jiems ištirti dar birželio pabaigoje teisingumo ministras sudarė komisiją, kuri, atlikusi tyrimą, konstatavo, kad net trys vadovaujantys Kalėjimų sistemos asmenys sistemiškai darė tarnybinės etikos pažeidimus – viešųjų ir privačių interesų deklaracijose nepateikė duomenų apie asmenis, dėl kurių gali kilti interesų konfliktas, taip pat nepaisė draudimo priimti sprendimus, kurie sukelia interesų konfliktą ir pan.

Įvertinus padarytus pažeidimus, už imperatyvių įstatymo nuostatų nesilaikymą griežtas papeikimas skirtas Klaipėdos regiono pataisos inspekcijos direktoriui Jurui Kilijonui, o Kalėjimų departamento direktoriaus pavaduotojui Remigijui Gliaudeliui ir Pravieniškių 2–ųjų pataisos namų–atvirosios kolonijos direktoriui Alfredui Drazdžiui skirti papeikimai.

Teisingumo ministro R. Šimašiaus teigimu, tokios nuobaudos skirtos dėl to, kad pažeidimai buvo ne vienkartiniai formalumų nesutvarkymai, kurie gali įvykti ir per neapsižiūrėjimą ar neatidumą, o sisteminiai įstatymo reikalavimų pažeidimai, kurių šie asmenys nepašalino net po įspėjimų.

Atlikto tyrimo metu taip pat buvo surinkti duomenys, keliantys įtarimų ir dėl dar vieno vadovo – Pravieniškių 3 – iųjų pataisos namų direktoriaus Skirmanto Agurkio – veiksmų. Visą tyrimo metu surinktą informaciją Teisingumo ministerija perdavė Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai įvertinti. Pastaroji dėl to jau pradėjo tyrimą.

Greta to, pagal Teisingumo ministerijos surinktą medžiagą Kalėjimų departamentas taip pat jau yra pradėjęs tyrimus ir dėl 26 žemesnės grandies valstybės tarnautojų veiksmų, kuriais galimai buvo neišvengta interesų konflikto.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius