Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 02 26

Kalendorinio pavasario pradžia apie šilumą leis tik pasvajoti, atšilimas – kitą savaitę

Dar dvi vasario dienos ir kalendoriai praneš apie pavasario pradžią – ketvirtadienį jau kovo 1-oji. Tačiau orai už lango leis apie pavasarį ir jo šilumą nebent pasvajoti, kadangi termometrų stulpeliai kris ir iki 20 laipsnių šalčio.
Vilnių kausto šaltis
Vilnių kausto šaltis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kalendoriuje žiema turėtų jau baigtis, tačiau už lango – šalčiausi šią žiemą orai. Ir artimiausios dienos dar nedžiugins, šiluma kartu su kovo 1-ąją tikrai neateis.

Kaip 15min sakė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Meteorologinių prognozių skyriaus vyresnioji sinoptikė Natalija Nikolajenko, ateinanti naktis bus šalta – termometrai rodys apie 16-21 laipsnių šalčio, vietomis iki 23 laipsnių. Dieną kai kur truputį pasnigs, vėjas turėtų šiek tiek sustiprėti.

Trečiadienį bus taip pat gana šalta, dieną termometrai rodys 11-16 laipsnių žemiau nulio. Vėjas sustiprės daugiausia rytiniuose rajonuose, vakariniuose bus gana silpnas, todėl labai jo bijoti nereikėtų.

„Kovo 1-ąją priartės iš Vakarų sniego debesys ir daug kur negausiai pasnigs, tik kai kur daugiau. Naktį dar laikysis stiprokas vėjas, todėl kai kur gali pakilti trumpos, nestiprios pūgos. Dieną vėjas rims. Kadangi bus debesuota, bus truputį šilčiau – naktį 15-20, dieną 10-15 laipsnių“, – apie pirmosios kalendorinio pavasario dienos orus sakė N.Nikolajenko.

Penktadienio naktį pasnigs, dieną sniego bus nedaug. Vėjas nurims, nusistovės ramūs, debesuoti orai, bus truputį šilčiau – 13-18 laipsnių šalčio naktį, o dieną – 6-11 laipsnių, tad šaltis kiek atlėgs.

„Šeštadienį žymesnio sniego nenumatoma, pūs nestiprus rytų pietryčių vėjas, temperatūra naktį sieks 11-16, dieną – 6-11 laipsnių šalčio. Ir sekmadienį bus panašūs orai, gal keliais laipsniais diena bus šiltesnė“, – apie būsimojo savaitgalio orus sakė sinoptikė.

Kitos savaitės pirmadienį ir antradienį žadamas didesnis atšilimas. „Turėtų būti šilčiau, gal tada jau pajusime tikrą pavasarį“, – vilties įpūtė N.Nikolajenko.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vilnių kausto šaltis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vilnių kausto šaltis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius