Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 17

Kalės iki gyvos galvos

Už dviejų senolių nužudymą nuteistas kalėti iki gyvos galvos
Kirvis
Senolius užkapojo kirviu. / Photos.com nuotr.
Temos: 1 Nužudymas

Trečiadienį Klaipėdos apygardos teismas patvirtino dėl itin žiauraus dviejų žmonių nužudymo bei plėšimo ir nuteisė 24 metų uostamiesčio gyventoją kalėti iki gyvos galvos.

Tris kartus jau teistas, niekur nedirbantis ir nesimokantis klaipėdietis buvo kaltinamas prieš metus, praėjusių metų kovo 19 d. itin žiauriai nužudęs du garbaus amžiaus savo senelių giminaičius – 84 metų vyriškį bei jo 82 metų sutuoktinę. Jis juos bute užkapojo kirviu dėl to, kad senolis nesutiko narkotikus vartojančiam sesers vaikaičiui paskolinti pinigų.
 
Žudikas iš nužudytųjų buto pavogė mobilųjį telefoną, auksinę grandinėlę bei 3000 litų, kuriuos per dvi dienas spėjo išleisti. 

Teismas, skirdamas aukščiausiąją bausmę – kalėjimą iki gyvos galvos – akcentavo nusikaltimo įvykdymo pobūdį (įvykdytas tiesiogine tyčia, itin žiauriai ir iš savanaudiškų paskatų) bei tą faktą, kad teisiamasis nusikalto, dar neatlikęs už ankstesnį nusikaltimą – vagystę – paskirtos laisvės apribojimo bausmės. Teismas taip atkreipė dėmesį į netinkamą teisiamojo elgesį: jis nesigailėjo dėl padaryto labai sunkaus nusikaltimo, yra narkomanas, agresyvus, nesusivaldantis ir, pasak teismo,labai pavojingas visuomenei. 

Nuketėjusiųjų šeimoms iš nuteistojo priteisti didesni nei po 150 tūkst. litų nurtinės ir neturtinės žalos atlyginimo ieškiniai. 

Paskutinė Klaipėdos apygardos teisme skirta aukščiausioji bausmė – kalėjimas iki gyvos galvos – buvo 2008 metų gruodžio 22 d. Ja už verslininko nužudymą nuteistas taksistas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius