Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 06

Kaliniams bus ribojamas turimos taros dydis ir įsigyjamų vaisių kiekis

Siekiant užkirsti kelią alkoholio raugo gamybai įkalinimo įstaigose, kaliniams bus ribojamas leidžiamos turėti taros dydis ir įsigyjamų vaisių kiekis, antradienį pranešė Teisingumo ministerija.
Kalėjimų departamento pareigūnai atlieka kratą Pravieniškių pataisos namuose
Kalėjimų departamento pareigūnai atlieka kratą Pravieniškių pataisos namuose / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Pasak ministerijos, įkalinimo įstaigose ieškant draudžiamų daiktų, pastebėta, kad dalis kalinių iš pataisos namuose esančių parduotuvių vaisius ar daržoves įsigyja ne tik vartojimui, bet ir alkoholio raugui pasigaminti, o tokiam gamybos procesui naudoja čia pat įsigytą didelės talpos tarą.

„Uždraudus įkalinimo įstaigose laikyti didelės talpos tarą, ženkliai sumažėtų tikimybė nuteistiesiems pasigaminti alkoholio raugo, sumažėtų konfliktų tarp nuteistųjų,“ – sako teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Elvinas Jankevičius
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Elvinas Jankevičius

Pakeistose Vidaus tvarkos taisyklėse numatyta, kad sultys, kava, arbata, kakava gali būti laikomi ne didesnėse kaip pusės litro gamintojo pakuotėse (išskyrus stiklines ir metalines), o įvairūs padažai – ne didesnėse kaip 200 gramų pakuotėse (išskyrus stiklines ir metalines).

Taip pat įvesti ribojimai įsigyti vaisių ir daržovių: vienu metu nuteistieji galės įsigyti ne daugiau kaip du kilogramus šviežių, šaldytų ar konservuotų vaisių ar daržovių.

Nuteistieji krepšius ir lagaminus galės turėti tik atvykdami ir išvykdami iš įkalinimo įstaigos. Nuteistiesiems esant įkalinimo įstaigoje šie daiktai turės būti saugomi sandėlyje.

Pagal iki šiol galiojusias Vidaus tvarkos taisykles buvo leidžiama turėti ne daugiau kaip 30 kilogramų būtiniausių reikmenų ir kitų daiktų įskaitant maistą. Nuo šiol maisto produktai į šį svorį nebus skaičiuojami.

Per šių metų pirmą pusmetį kratų metu įkalinimo įstaigose rasta apie 4,5 tūkst. litrų alkoholio raugo: daugiausia jo rasta Kybartų pataisos namuose (beveik 1,8 tūkst. litrų) ir Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje (1,5 tūkst. litrų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius