-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 05

Kaliningrado gubernatorius: įvedus supaprastintą pasienio zonos režimą, rusai rizikuos labiau

Kaliningrado srities gubernatorius Georgijus Boosas įsitikinęs, kad supaprastintas pasienio zonos režimas tarp Kaliningrado ir Lietuvos bus naudingesnis lietuviams, o ne rusams.
Kaliningrado srities gubernatorius G.Boosas
Kaliningrado srities gubernatorius G.Boosas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Pasak G.Booso, Rusijos piliečiai vykdami į Lietuvą rizikuos žymiai labiau, nei lietuviai važiuodami į Kaliningradą.

Jei 50 km riba eina per kokį nors miestą, tai išvis gali susiklostyti absurdiška situacija. Įsivaizduokit, kad ši linija kerta kokį nors konkretų namą – nueisit į kitą kambarį ir jau tapsit pažeidėju, – kalbėjo G.BoosasSupaprastinto režimo vizos galios 50 km atstumu nuo pasienio. „Jei Rusijos pilietis atsidurs toliau nei 50 km nuo sienos, pasekmės jam bus sunkesnės. Lietuvos pareigūnai turi teisę atimti pasienio vizą, taip pat įtraukti jį į juodąjį sąrašą ir uždrausti ateityje gauti Šengeno vizą“, – žurnalistams pirmadienį aiškino G.Boosas. 

Pasak jo, toks draudimas Kaliningrado gyventojui reikštų, kad jis negalės nuvykti į kitas Rusijos sritis jokiu antžeminiu transportu – nei traukiniu, nei automobiliu, galės nebent nuskristi. „Jis negalės keliauti savo šalies viduje – tai laisvo judėjimo pažeidimas“, – įsitikinęs G.Boosas.

Pasak jo, į Lietuvą įvažiavęs Kaliningrado gyventojas iš leidžiamos zonos išvažiuoti gali netyčia, nes nebus jokių skiriamųjų ženklų.  „Jei 50 km riba eina per kokį nors miestą, tai išvis gali susiklostyti absurdiška situacija. Įsivaizduokit, kad ši linija kerta kokį nors konkretų namą – nueisit į kitą kambarį ir jau tapsit pažeidėju“, – kalbėjo Kaliningrado apskrities gubernatorius.

Jis nedrįso spėti, kiek Kaliningrado gyventojų pasinaudos galimybe laisviau keliauti: „gal 50–60 tūkstančių, gal du tūkstančiai“.

Planuojama, kad sutartis dėl supaprastinto vizų režimo pasienio zonoje bus pasirašyta dar šių metų pabaigoje. Analogišką susitarimą ruošiamasi sudaryti ir su Baltarusija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius