Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 26

Kaltų dėl nekokybiškos Gedimino prospekto rekonstrukcijos prokurorai nebeieškos – ikiteisminis tyrimas nutrauktas

Vos grįžęs į Vilniaus mero kėdę 2011 metais Artūras Zuokas puolė ieškoti kaltų dėl nekokybiškos Gedimino prospekto rekonstrukcijos ir nežinia kur dingusių senųjų Gedimino prospekto trinkelių. Į procesą buvo įtraukti ir prokurorai, tačiau po kelerių metų ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas. Kaip tvirtina prokurorai, „faktinių duomenų, kurie leistų pagrįsti įtarimą piktnaudžiavimu, nenustatyta“.
Gedimino prospekte atliekami darbai
Gedimino prospekte atliekami darbai / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Kaip teigiama pranešime spaudai, „ikiteisminis tyrimas dėl galimo piktnaudžiavimo rekonstruojant Gedimino prospektą Vilniuje nutrauktas. Toks prokuroro nutarimas priimtas po to, kai iš naujo buvo įvertinti Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Ypatingų nusikaltimų tyrimo ir veiklos organizavimo skyriaus tyrėjų surinkti duomenys, specialistų išvados bei informacija apie bazalto trinkelių kainas. Pareigūnų teigimu, faktinių duomenų, kurie leistų pagrįsti įtarimą piktnaudžiavimu, nenustatyta“.

Prokurorai tyrimą buvo nutraukę dar pernai liepos pabaigoje, tačiau jį atnaujinti prokuratūrą įpareigojo Vilniaus miesto apylinkės teismas 2013 m. gruodžio 2 d. „Tačiau ir atlikus papildomus proceso veiksmus nebuvo gauta jokių objektyvių duomenų, kurie leistų teigti, jog Gedimino prospekto rekonstrukciją 2005 metais vykdę asmenys savo tyčiniais veiksmais nepagrįstai padidino bazalto trinkelių kainą“, – teigiama prokuratūros pranešime.

Birželio 13 d. priimtame prokuroro nutarime taip pat pažymima, kad bazalto trinkelių bandinių paėmimo aplinkybės pagrįstai leidžia abejoti 2012 metais atliktos ekspertizės rezultatais. Tačiau įvertinus tai, kad dar vienas trinkelių ištyrimas, kuris hipotetiškai galėtų patikslinti Gedimino prospekto grindinio trečiojo etapo rekonstrukcijos defektus ir galbūt leistų nustatyti už tai atsakingus asmenis, neleistų įvardyti šių asmenų kaip kaltų, nes baudžiamosios atsakomybės senatis tiesiogiai siejasi su nekaltumo prezumpcija. Todėl atnaujinto tyrimo metu buvo atsisakyta atlikti brangiai kainuojančią pakartotinę trinkelių ekspertizę.

„Ikiteisminio tyrimo metu buvo išanalizuota gausi statybinė dokumentacija, gauta iš Vilniaus miesto savivaldybės ir kitų įstaigų, bazalto trinkelių tyrimų protokolai bei kita aktuali tyrimui medžiaga. Taip pat buvo apklausti prospekto rekonstrukcijoje dalyvavę asmenys, atlikti kiti procesiniai veiksmai“, – tvirtina prokurorai.

Prospekto rekonstrukciją atliko bendrovė „Luidas“, darbai vyko 2002-2008 metais, jie kainavo daugiau negu 100 mln. Lt. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius