Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 18

Kalvarijos kriminalistai apskundė laikino generalinio prokuroro sprendimą

Septyni Kalvarijos kriminalistai, atskleidę informaciją apie galimai tamprius aukštų teisėsaugos pareigūnų ryšius su nusikalstamo pasaulio veikėjais, apskundė laikinojo Generalinio prokuroro R.Petrausko nutarimą, kuriuo atsisakoma pradėti baudžiamąjį procesą prieš kontrabandą ir vagystes dangsčiusius teisėsaugininkus. Kriminalistų advokato Kęstučio Čilinsko parengtą skundą nagrinės Vilniaus pirmas apylinkės teismas.
Jungtinio demokratinio judėjimo (JDJ) pikete Rusijos valdžia raginama nutraukti muitinės karą prieš Lietuvą, taip pat būti demokratiška kaimyne ir stabdyti žmogaus teisių gynėjų žudynes.
Kęstutis Čilinskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip rašoma Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo pranešime, anot K. Čilinsko, prokuratūros parengtas nutarimas yra pats puikiausias nusikaltimų dangstymo pavyzdys.

„Šis nutarimas galėtų būti parankine nusikaltėlių atsakomybės išvengimo priemone. Jame nėra nei įstatymo dvasios, nei raidės, nematyti prokuratūros misijos - kovoti už kaltų asmenų patraukimą atsakomybėn,” - teigia K. Čilinskas.

Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo (NPPSS) atstovas Vytautas Lamauskas sako palaikantis Kalvarijos kriminalistų pradėtą kovą prieš įsisenėjusias teisėsaugos sistemos bėdas.

„Su nerimu laukiame šios bylos atomazgos. Būtent ji parodys, ar sistema pajėgi apsivalyti nuo tik savo bizniais ir bizniukais besirūpinančių komisarų, policininkų ar prokurorų, savo veiksmais griaunančių dorų pareigūnų autoritetą”, - teigia V. Lamauskas.

NPPSS primena, kad Kalvarijos kriminalistai prabilo apie įtarimus, kad aukšti Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai dalyvauja nusikalstamo susivienijimo veikloje, o jų veiklą dangsto aukštesnių teisėsaugos įstaigų vadovai.

Neturėdami kitos išeities Kalvarijos rajono policijos komisariato kriminalistai kreipėsi į Generalinį prokurorą, prašydami pradėti ikiteisminį tyrimą dėl Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojo Edvardo Bukotos, to paties komisariato viršininko Kęstučio Kalinausko, o taip pat Kauno apygardos vyriausiojo prokuroro Kęstučio Betingio ir Policijos departamento Generalinio komisaro pavaduotojo Visvaldo Račkausko veiklos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius