-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 24

Kalvarijų turgaus nuomos idėjos neatsisakoma

Trečiadienio rytą savivaldybėje turi būti atplėšti vokai su konkurso dėl Kalvarijų turgavietės nuomos dalyvių pasiūlymais.
Kalvarijų turgavietė
Kalvarijų turgavietė / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Savivaldybės atstovai teigia, kad šios procedūros nesustabdys dalies Vilniaus tarybos narių pasiryžimas sprendimą dėl konkurso pripažinti netekusiu galios. Tai galėtų padaryti nebent teismas.

Anot Kalvarijų turgavietės nuomos konkursą kuravusio mero patarėjo Kęstučio Binkausko, noras dabar, kai konkursas jau yra įvykęs, stabdyti turgavietės nuomos procesą atrodo nelogiškas. „Turime per 15 susidomėjusių ir konkurso medžiagą pasiėmusių dalyvių, dalis jų iš užsienio. Juk būsimi investuotojai, besiruošdami konkursui, įdėjo nemažai žmogiškųjų ir piniginių sąnaudų, tad savivaldybės tikrai lauktų finansinės pasekmės, jei konkursas bus stabdomas dabar“, – įsitikinęs K.Binkauskas.

Valdininko teigimu, opozicijos miesto taryboje atstovai klaidina visuomenę teigdami, kad nuomos kaina sieks tik 1 mln. Lt per metus. „Tai mažiausia kaina, o konkurso metu ji gali išaugti net kelis kartus. Be to, mūsų tikslas – sutvarkyti turgavietę, ją rekonstruoti, o tam būtinos investicijos“, – teigė K.Binkauskas.

Tikimasi, kad naujus nuomininkus Kalvarijų turgavietė turės dar iki Kalėdų. Planuojama turgavietę išnuomoti 25 metams, nuomininkas į jos rekonstrukciją turės investuoti ne mažiau kaip 25 mln. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius