Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 17

KAM ir JAV pasirašė sutartį, pagal kurią Lietuvos kariuomenė įsigis radijo ryšio įrangos

Birželio pradžioje Krašto apsaugos ministerija su Jungtinių Amerikos Valstijų Vyriausybe pasirašė atnaujintą sutartį dėl radijo ryšio įrangos Lietuvos kariuomenei pirkimo. Taktinių radijo ryšio priemonių Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgoms bus nupirkta už daugiau nei 3 mln. JAV dolerių. Lėšos skirtos iš JAV Europos saugumo paramos lėšų, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Asociatyvi iliustracija
Asociatyvi iliustracija / Arno Čemerkos nuotr.

„Ši moderni ryšio įranga ne tik padidins Lietuvos kariuomenės sąveikumą su NATO sąjungininkais, ypač JAV, bet ir suteiks ryšio tvarumą tarp pačių Lietuvos kariuomenės padalinių," – sako krašto apsaugos viceministras Giedrimas Jeglinskas.

Radijo ryšio įranga bus aprūpinta Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų manevriniai vienetai, greitojo reagavimo pajėgos, Taikos meto užduočių operacinėse pajėgose budintys vienetai.

„Šis įsigijimas yra dar vienas puikus Lietuvos pasiryžimo stiprinti savo karinius pajėgumus pavyzdys. Įsigyta radijo ryšio įranga užtikrins saugaus taktinio ryšio galimybes, o tai savo ruožtu padidins sąveikumą su JAV ir kitomis NATO pajėgomis," – sakė JAV ambasados Bendradarbiavimo gynybos srityje departamento direktoriaus pavaduotojas majoras Sean Rufolo.

JAV yra Lietuvos strateginė partnerė ir pagrindinė Baltijos regiono saugumą užtikrinanti sąjungininkė. Šalys bendradarbiauja įvairiose srityse, taip pat ir įsigijimų. Šiuo metu Lietuva derina 200 šarvuotųjų visureigių JLTV įsigijimą Lietuvos kariuomenei iš JAV Vyriausybės. Savo ruožtu, JAV, įgyvendindamos paramos saugumui programas Lietuvoje, yra daug investavusios į karinius poligonus ir kitą infrastruktūrą, Lietuos karių rengimą, kt. Šių metų pradžioje Lietuva ir JAV pasirašė bendradarbiavimo planą, kuriuo siekiama užtikrinti veiklos tęstinumą ir tinkamą ilgalaikių projektų finansavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius