Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 17

KAM: Lietuvai kelia susirūpinimą Rusijos didelio masto karinės pratybos

Lietuvos krašto apsaugos ministerija penktadienį išsakė susirūpinimą dėl Rusijos paskelbtų didelio masto kovinių pratybų, nes jos vyksta tvyrant įtampai Kaukaze ir Ukrainoje.
Krašto apsaugos ministerija
Krašto apsaugos ministerija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Anot ministerijos atstovų, Rusija penktadienį informavo Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos nares apie didelio masto netikėtą kovinės parengties patikrinimą Vakarų ir Pietų karinėse apygardose.

Maskvos teigimu, patikrinime dalyvauja 150 t8kst. karių, daugiau nei 26 tūkst. vienetų ginkluotės ir kovos technikos, apie 400 orlaivių ir virš 100 laivų.

„Tokio masto kovinis patikrinimas, vykstantis Armėnijos ir Azerbaidžano konflikto eskalacijos metu, taip pat besitęsiančios Rusijos agresijos Ukrainos atžvilgiu fone kelia susirūpinimą“, – BNS atsiųstame komentare nurodė ministerijos visuomenės informavimo skyrius.

„Lietuva tikisi, kad Rusijos Federacija, laikydamasi Vienos dokumento reikalavimų dėl karinės veiklos skaidrumo, jų laikysis, tinkamai informuos apie tai tarptautinę bendruomenę ir susilaikys nuo bet kokių žingsnių, kurie didintų karinę įtampą tarp Rusijos ir kaimyninių valstybių“, – teigiama komentare.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius