-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 01 13

Kam Sausio 13-ąją dėkoja Vytautas Landsbergis, Rita Miliūtė ir Artūras Jasinskas?

Diena, kuri visiems laikams išliks atmintyje tų, kurie tikėjo laisve. Kiekvienas galime pasidalinti prisiminimais savo ar pasakotais mūsų artimųjų. Sausio 13-oji – Laisvės gynėjų diena, kuomet pagerbiame žuvusiuosius 1991 metų Sausio 13 dieną per sovietų kariuomenės veiksmus Vilniuje.
Vytautas Landsbergis
Vytautas Landsbergis / Video kadras

Šia ypatinga proga prie atkurtos Lietuvos šimtmečio kampanijos „Ačiū“ prisijungė keletas didžių žmonių išreikšdami savo nuoširdų dėkingumą. Aukščiausios tarybos – Atkuriamojo seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis, teigiantis, jog Sausio 13ąją įveikti smurto imperiją padėjo pagrindinis žmonių ginklas – tikėjimas teisingumu šiandien dėkoja už tai, kad „Lietuvai ginant savo laisvę buvome kartu: daugybė „aš“, daugybė „tu“. Tas jausmas ir patirtis – nepamirštama.“

VIDEO: Kam Sausio 13-ąją dėkoja Vytautas Landsbergis, Rita Miliūtė ir Artūras Jasinskas?

Tuo tarpu krašto apsaugos savanorių pajėgų vadas pulkininkas Artūras Jasinskas savąjį „Ačiū“ skyrė Neužmirštuolės akcijos iniciatoriams ir organizatoriams „už Sausio 13 aukų atminimo ir pagarbos puoselėjimą visuomenėje bei už paramą krašto apsaugos savanorių pajėgoms“.

Šią Lietuvai ypatingą dieną Lietuvos radijos ir televizijos žurnalistė, redaktorė, laidų vedėja Rita Miliūtė taip pat išreiškė dėkingumą Lietuvos žmonėms už tai, kad „kai reikia, jie galvoja ne apie save, o apie valstybę“.

Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui skirta kampanija „Ačiū“ prasidėjo kovo 29 d. minint Lietuvos narystės įstojimo į NATO metines. „Ačiū“ kampanijos metu kviečiama padėkoti visiems prisidėjusiems prie Lietuvos ir kiekvieno ir mūsų kelio į sėkmę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius