Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 26

Kamerinis teatras kviečia į „Mergvakarį“

Šį savaitgalį Kauno kameriniame teatre pristatoma karščiausia naujiena – dviejų dalių amerikietiška komedija „Mergvakaris“, sukurta pagal Lauros Shaine Cunningham pjesę „Gražūs kūnai“.
Žaismingos komedijos „Mergvakaris“ režisierius Aleksandras Rubinovas sako, jog spektaklis skirtas ne tik moterims.
Žaismingos komedijos „Mergvakaris“ režisierius Aleksandras Rubinovas sako, jog spektaklis skirtas ne tik moterims. / Kauno kamerinio teatro nuotr.

Spektaklio kūrėjų laukia ne tik debiutą vertinsiančių pirmųjų žiūrovų, bet ir pačios pjesės autorės verdiktas – „Mergvakario“ peržiūroje dalyvaus ir L.Sh. Cunningham. Amerikietė – labai produktyvi ir įvairialypė kūrėja.

Esu nustebinta ir laiminga, kad mano pjesė yra populiari daugelyje šalių. Vaidinama įvairiausiomis kalbomis, ji išlieka suprantama labai skirtingose šalyse, – sakė L.Sh. Cunningham

JAV ir pasaulyje ji žinoma kaip romanų, atsiminimų, pjesių autorė, kurios bibliografijoje – jau 8 knygos. Lietuvius sudominusi pjesė „Gražūs kūnai“ pastatyta keliolikos šalių teatruose. Lietuvišką kūrinio versiją kauniečiai galės įvertinti vasario 27, 28 ir kovo 1-ąją.

Šiuolaikiška ir smagi komedija pasakoja apie 6 drauges, kurios vieną šaltą vakarą susirenka į mergvakarį netradicine proga. Merginos ruošiasi švęsti Kler, laisvos muzikantės, nėštumo stebuklą. 6 skirtingos moterys atsineša dovaną būsimam kūdikiui, savo gyvenimo istoriją bei patirtį. Likusios vienos moterys geria, valgo, laido sąmojus, kol pamažu nubyra melagingos kaukės bei dirbtinės pozos. Niūrių dangoraižių fone atsiveria trapus ir pažeidžiamas šiuolaikinės moters nervas.

Kauniečių spektaklio dar nemačiusi pjesės autorė L.Sh. Cunningham tikino esanti be galo laiminga, kad jos kūrinys įdomus įvairių šalių kūrėjams ir žiūrovams.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius