-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 25

Kameros L.Radzevičiūtę užfiksavo galimai balsuojančią už kitą tarybos narį

Alytaus miesto tarybos narė Laura Radzevičiūtė tarybos posėdyje vykstant balsavimui palinko prie kolegos Valdemaro Chomičiaus ir spustelėjo mygtuką. Toks tarybos narės judesys užfiksuotas tarybos posėdžio vaizdo įraše. Pati tarybos narė sako, kad spaudė ne balsavimo, o mikrofono mygtuką. Kaip buvo iš tiesų, pasakyti sunku – įrašo kokybė prastoka.

Incidentas įvyko trečiadienį, tarybai svarstant bendruomenių iniciatyvų, skirtų gyvenamajai aplinkai gerinti, projektus.

Taryba sprendė kurią bendruomenės iniciatyvą paremti: mažos apimties bronzinės voverės su riešutu skulptūros statybas ar didelės apimties Alytaus miesto vartus „Alytus-Myliu“.

Alytaus miesto savivaldybės nuotr. /Ženklas „Alytus Myliu“
Alytaus miesto savivaldybės nuotr. /Ženklas „Alytus Myliu“

Tarybos metu buvo svarstomas ir alternatyvus projektas, kurį pateikė buvusi Naglio Puteikio bendražygė L.Radzevičiūtė. Jame buvo įrašytas tik voverės su riešutu monumentas.

Atėjus metui balsuoti, tarybos nariai turėjo nuspręsti, kurį iš dviejų projektų pasirinkti. Vaizdo kamerų įrašas rodo, kad būtent tuomet L.Radzevičiūtė palinko link kolegos ir galbūt išreiškė ne tik savo, bet ir frakcijos bendražygio Valdemaro Chomičiaus, taip pat į tarybą išrinkto su Lietuvos centro partija, valią.

Balsavimo rezultatai parodė, kad abu jie pasisakė už L.Radzevičiūtės teiktą projektą.

VIDEO: Lauros Radzevičiūtės elgesys tarybos posėdyje

Ne balsavo, o išjungė mikrofoną

L.Radzevičiūtė neigia balsavusi už kolegą. Ji teigia ne balsavusi, o padėjusi tarybos naujokui V.Chomičiui išsijungti mikrofoną. Esą jeigu jis įjungtas, balsuoti negalima.

„Visiška nesąmonė. Žmogus pirmą kartą taryboje, buvo paspaudęs mygtuką kalbėti. Aš jį atspaudžiau, nes negalėjo jis balsuoti, nes nežinojo, kad reikia išjungti tokį didelį mygtuką“, – 15min kalbėjo tarybos narė.

„Tie, kas dirbtinai kelia tokius vaizdo įrašus, turėtų žinoti, kad balsavimai taryboje vyksta dviem paspaudimais, o ne vienu. O vaizdo įraše akivaizdžiai matosi, kad aš vienu rankos mostu išjungiu tą garsiakalbio (mikrofono) mygtuką“, – sakė ji.

Asmeninio archyvo nuotr. /Laura Radzevičiūtė
Asmeninio archyvo nuotr. /Laura Radzevičiūtė

Tarybos narės teigimu, atspaudus mikrofono mygtuką, V.Chomičius jau galėjo balsuoti. L.Radzevičiūtės teigimu, tai jis ir padarė.

Ar V.Chomičius iš tiesų balsavo, įraše nematyti. Likus 3 sekundėms iki balsavimo pabaigos, jis sėdėjo atsilošęs. Vėliau, likus 2 sekundėms, režisieriai rodė tik besibaigiantį laiką, tad, teoriškai, išreikšti asmeninę valią dar buvo laiko.

Tarybos narė šį įrašą vadina juodąja technologija, kuria norima ją pašalinti iš tarybos. Esą ji kelia nepatogius klausimus.

Su V.Chomičiumi trečiadienį susisiekti nepavyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius