Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 04

Kanada siūlo Lietuvai bendradarbiavimą branduolinių technologijų srityje

Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius pirmadienį susitiko su Kanados tarptautinės prekybos ministru Stockwell Day. Susitikimo metu buvo aptarta ekonominė dviejų šalių padėtis ir pasaulio ekonomikos dinamika.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Kanada

Ministras S. Day sakė, kad jo šalyje šiemet prognozuojamas nulinis BVP augimas, o Kanados ekonomikos atsigavimas yra susijęs su JAV ekonomikos augimo pradžia, praneša Vyriausybės spaudos tarnyba.

Susitikimo dalyviai sutarė, kad šalių ekonominio bendradarbiavimo plėtojimas turi vykti ir dabartiniu sunkmečiu, nes sėkmingos investicijos sukurs kokybiškai naują pokrizinę pasaulio ekonomiką.

2008 m. Lietuvos eksportas į Kanadą sudarė 672, 7 mln. litų. Tiesioginės Kanados investicijos Lietuvoje 2009 m. sausio 1 d. sudarė 145,4 mln. litų, pagal tiesioginių investicijų Lietuvoje dydį Kanada užima 23 vietą.

Ministras Pirmininkas A.Kubilius pažymėjo, kad Lietuva yra suinteresuota visų pirma investicijomis į aukštųjų technologijų sritį, ypatingai biotechnologijų sektorių ir pasveikino Kanados investicijas būtent į šios srities Lietuvos įmones. Premjeras A.Kubilius supažindino ministrą S. Day su Lietuvos Vyriausybės parengtu ekonomikos skatinimo planu, taip pat iššūkiais, kilusiais Lietuvai energetikos srityje. A.Kubilius išdėstė kaip jo vadovaujama Vyriausybė rengiasi įgyvendinti strateginius energetikos projektus – bendrą Baltijos šalių elektros rinką, elektros jungtis į Švediją ir Lenkiją, naują Visagino atominę jėgainę. Premjeras informavo Kanados tarptautinės prekybos ministrą ir apie keturių kaimyninių šalių inicijuojamos Visagino atominės jėgainės projekto įgyvendinimo „kelio gaires“. Pagal šį planą šiemet tarptautinio konsultanto įmonė parengs jėgainės verslo modelį, o jau kitų metų pradžioje įvyks tarptautinis konkursas strateginiam investuotojui pritraukti.

Kanados tarptautinės prekybos ministras Stockwell Day informavo Ministrą Pirmininką A.Kubilių, kad Kanada yra suinteresuota, jog būtų pasirinktas jos branduolinių technologijų gamintojų siūlomas reaktoriaus modelis. Ministras Pirmininkas A.Kubilius patvirtino ministrui, kad Lietuva atidžiai išnagrinės visų siūlomų technologijų privalumus ir trūkumus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius