Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 07

Kandidatą į VSD vadovus Darių Jauniškį frakcijos vertins jį išklausiusios

Seimo frakcijos sako kol kas turinčios per mažai informacijos vertinti prezidentės Dalios Grybauskaitės pateiktą kandidatūrą į Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovus, Lietuvos kariuomenės Specialiosioms operacijų pajėgoms vadovaujantį Darių Jauniškį.
Artūras Paulauskas ir Andrius Kubilius
Artūras Paulauskas ir Andrius Kubilius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Parlamentinių frakcijų vadovai antradienį žurnalistams Seime sakė, jog aiškesnį įspūdį apie kandidatą bus galima susidaryti po jo atsakymų į klausimus.

„Labai mažai informacijos, kad galėtumėme susidaryti pilną vaizdą, tik šiandien ryte gavome kandidatūrą. Aišku, kad apie šitą asmenį daug informacijos nėra, žmogus dirba tokį darbą, bet vertinant jo biografiją, kad žmogus ilgą laiką dirbo Afganistane ir turi gerą reputaciją tarp NATO partnerių, yra labai svarbu“, – sakė opozicinės Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų vadovas, opozicijos lyderis Andrius Kubilius sakė kandidato nepažįstantis, todėl kandidatūros ir negalintis vertinti.

„Neturiu, ką pasakyti kol kas, svarstysime“, – sakė A.Kubilius.

Valdančiosios Darbo partijos frakcijos seniūnas Kęstutis Daukšys sakė, jog apie kandidatūrą bus sprendžiama po jo prisistatymo.

„Tada ir pamatysim“, – sakė K.Daukšys.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Kęstutis Daukšys
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Kęstutis Daukšys

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovas „darbietis“ Artūras Paulauskas sakė pažįstantis kandidatą kaip „profesionalų, rimtą kariškį“. Klausiamas, kaip jį vertina kaip kandidatą į VSD vadovus, A.Paulauskas sakė, jog „iš anksto sunku pasakyti“.

„Žiūrėsime, kaip prisistatys, atsakys į kausimus, tada bus daugiau galimybių vertinti“, – sakė komiteto pirmininkas.

„Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos seniūnas Petras Gražulis taip pat sakė, jog frakcija klausimo dar nesvarstė. „Mes dar nevertinome ir sunku pasakyti. Svarstysime, tada pasakysime savo nuomonę“, – sakė P.Gražulis.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Petras Gražulis
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Petras Gražulis

Kandidatas į Valstybės saugumo departamento vadovus karininkas D.Jauniškis jau antradienį bus pristatytas Seimui. Nuo 2008 metų Lietuvos kariuomenės Specialiosioms operacijų pajėgoms vadovaujantį D.Jauniškį į saugumo vadovus siūlo skirti šalies vadovė D.Grybauskaitė.

Prezidentės patarėjos teigimu, šalies vadovė iš VSD ir naujojo vadovo tikisi „mažiau pasyvaus stebėjimo ir daugiau aktyvumo“.

Jei pritars Seimas, 47 metų D.Jauniškis VSD vadovo poste pakeistų kadenciją baigiantį Gediminą Griną. Pateikimas dėl G.Grinos atleidimo irgi įtrauktas į antradienio Seimo plenarinio posėdžio darbotvarkę.

Prezidentės patarėjos teigimu, šalies vadovė iš VSD ir naujojo vadovo tikisi „mažiau pasyvaus stebėjimo ir daugiau aktyvumo“.

Pulkininkas D.Jauniškis Lietuvos kariuomenėje praleido 20 metų, yra sukaupęs karinio vadovavimo bei žvalgybinės patirties, antradienį pranešė prezidentės spaudos tarnyba.

D.Jauniškis turi ekonomikos bakalauro diplomą, prieš dvejus metus Vašingtono universitete jam buvo suteiktas strateginių studijų magistro laipsnis.

Kandidatas nuo 1990-ųjų trejus metus dirbo Aukščiausios Tarybos apsaugos skyriuje. Siūlomas VSD direktorius yra ne kartą apdovanotas aukštais valstybės ir kitais apdovanojimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius