Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 16

Kandidatai į prezidentus ir Europos Parlamentą agitacijai vykdyti galės imti nemokamų atostogų

Ketvirtadienį Seimas patikslino įstatymą, kuriuo nustatoma Vyriausybės narių, dalyvaujančių rinkimuose, darbo tvarka rinkimų agitacijos kampanijos metu.
Prezidentūra
Prezidentūra / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 2 Atostogos Seimas

Kaip teigiama išplatintame pranešime, įstatymo pakeitimams pritarė 79 Seimo nariai, o 2 susilaikė.

Vyriausybės nariai, kurie yra ir Seimo nariai, naudodamiesi jiems suteikta teise, būtų atleidžiami tik nuo tarnybinių pareigų Vyriausybėje, bet ne Seime, nes Seimo nario darbo tvarką reglamentuoja Seimo statutas.

Pagal priimtą įstatymą Vyriausybės narys, kuris yra įstatymų nustatyta tvarka paskelbiamas kandidatu į Respublikos prezidentus, Seimo, Europos Parlamento ar savivaldybių tarybų narius, turi teisę būti atleistas nuo tarnybinių pareigų rinkimų agitacijos kampanijos metu, bet ne ilgiau kaip 30 dienų.

Be to, Vyriausybės narys nuo tarnybinių pareigų gali būti neatleidžiamas, o atleistas atšaukiamas, jeigu Vyriausybės posėdyje nebūtų galima užtikrinti reikalingos Vyriausybės narių daugumos, būtinos sprendimams priimti. Už laikotarpį, kuriuo Vyriausybės narys yra atleistas nuo tarnybinių pareigų, Vyriausybės nariui darbo užmokestis ar kitos išmokos nemokamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius