Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 24

Akmenės prokuroras D.Valys siūlomas į generalinius prokurorus (atnaujinta 15.45 val.)

Pirmadienį prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė kandidatą į generalinius prokurorus Akmenės rajono apylinkės vyriausiąjį prokurorą Darių Valį. Šalies vadovė pasirašė dekretą, kuriuo siūlo D.Valį skirti generaliniu prokuroru.
Pirmadienį prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su kandidatu į generalinius prokurorus Akmenės rajono apylinkės vyriausiuoju prokuroru Dariumi Valiu.
Kandidatas į generalinius prokurorus D.Valys. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip po susitikimo žurnalistams sakė prezidentės atstovas spaudai Linas Balsys, prezidentė mano, kad D.Valys yra tinkamas kandidatas į generalinius prokurorus. „Prezidentė apsisprendė pasirašyti dekretą teikti D.Valio kandidatūrą į generalinius prokurorus Seimui“, – sakė L.Balsys.

Anot jo, prezidentė mano, jog D.Valys objektyviai vertina problemas, yra pasiryžęs reformoms ir pasiruošęs prisiimti atsakomybę.

Pats D.Valys nebuvo linkęs daugžodžiauti apie svarstomas reformas ar kitus planuojamus darbus, esą apie tai galės kalbėti, jei jo kandidatūrai pritars Seimas. Į klausimą, kas sudarytų jo komandą, kandidatas taip pat neatsakė.

D.Valys nebuvo linkęs kalbėti ir apie tai, kada jam pasiūlyta kandidatuoti į generalinio prokuroro postą, tik užsiminė, jog kvietimą gavo „šiek tiek anksčiau“.

„Laiko, kaip sakiau, nenoriu atskleisti, susitikimo ankstesnio derinimo detalių komentuoti negaliu, tai turėtų daryti tie, kas jį inicijavo. O kas mane veda į šį postą –  noras spręsti tas problemas, kurias matau dirbdamas žemiausioje grandyje, apylinkės prokuratūroje“, – žurnalistams po susitikimo su šalies vadove sakė D.Valys. Jis pridūrė, kad jaučiasi pakankamai stiprus įgyvendinti užsibrėžtus tikslus ir spręsti susikaupusias problemas.

Pristatydamas kandidatą L.Balsys užsiminė, kad Akmenės prokuratūra pastaruoju metu buvo vertinama kaip viena geriausiai dirbančių apylinkių prokuratūrų šalyje. „Čia tikriausiai turėta omenyje bendra prokuratūros veikla, ikiteisminių tyrimų efektyvumas. Iš tiesų toks įvertinimas buvo (...) ir buvo įvertinta kaip pakankamai efektyvi“, – sakė D.Valys.

37 metų D.Valys Akmenės rajono apylinkės prokuratūroje dirbo nuo 1999 metų, o nuo 2001-ųjų šioje apylinkėje ėjo vyriausiojo prokuroro pareigas.

Generalinį prokurorą 7 metų kadencijai skiria ir atleidžia prezidentas Seimo pritarimu.

Generalinio prokuroro postas laisvas yra nuo vasario vidurio, kai iš pareigų atsistatydino Algimantas Valantinas. Šiuo metu generalinio prokuroro pareigas laikinai eina Raimondas Petrauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius