Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 19

Kandidatas į kariuomenės vadus Jonas Vytautas Žukas: „Kariuomenei trūksta kareivių, tačiau sieksiu kokybės, o ne kiekybės“

Seimas ketvirtadienį vienbalsiai pritarė Lietuvos kariuomenės vado Arvydo Pociaus atleidimui iš pareigų. Parlamente bus svarstoma Jono Vytauto Žuko kandidatūra į kariuomenės vado pareigas.
Jonas Vytautas Žukas
Jonas Vytautas Žukas / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Dabartinė karinio atstovo prie Šiaurės Atlanto sutarties organizacijos (NATO) ir Europos Sąjungos tarnyba suteikė jam reikiamų žinių apie NATO raidos tendencijas, žinių, reikalingų strateginiam vadovavimui, globalų požiūrį į pasaulio saugumo klausimus ir Lietuvos vaidmenį šiame procese. Atrinkdama kandidatą Prezidentė susipažino su generolo majoro tarnybos eiga, vertina įgytą išsilavinimą, profesinę patirtį, autoritetą karių tarpe bei išskirtinį atsidavimą Lietuvos valstybei“, – sakė  prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjas Valdas Jacynas.

Seimo nariams prisistatęs J.V.Žukas vardijo galimus savo veiklos prioritetus.

Jei būsiu patvirtintas kariuomenės vadu, vienu iš pagrindinių savo veiklos prioritetu laikyčiau kariuomenės, kaip atskiro karinio vieneto, mokymą.

„Jei būsiu patvirtintas kariuomenės vadu, vienu iš pagrindinių savo veiklos prioritetu laikyčiau kariuomenės, kaip atskiro karinio vieneto, mokymą, atsižvelgdamas į neseniai patvirtintus gynybos planus. Tarptautinės misijos ir mokymai, pratybos yra labai gerai, bet, mano manymu, reikėtų truputį daugiau dėmesio skirti būtent gynybos planų geresniam įsisavinimui pagal atskiras operatyvines kryptis, kurios yra nustatytos gynybos planuose. Lietuvos kariuomenėje turi būti tęsiamas pradėtas operatyvinis, kaip savarankiško karinio vieneto karinis rengimas, tam atvejui, jeigu tektų ilgesnį ar trumpesnį laiką veikti vieniems. Niekam turbūt ne paslaptis, kad Lietuvos kariuomenei šiuo metu trūksta kareivių, todėl stengsiuosi dalinius komplektuoti, gerėjant finansinei padėčiai, tačiau sieksiu kokybės, o ne kiekybės“, – kalbėjo J.V.Žukas.

Pasak kandidato, „labai svarbi sritis yra kariuomenės vado pradėti ryšiai su visuomene – per bendradarbiavimą su visuomeninėmis organizacijomis, Šaulių sąjunga, spauda“.

Tam, J.V.Žuko teigimu, būtų skiriamas didelis dėmesys: „Kad Lietuvos kariuomenė ir visuomenė būtų informuota, ką daro Lietuvos kariuomenė, suprastų siekius, kad būtų galima pritraukti kuo daugiau savanorių“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius