Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 30

Kandidatas į krašto apsaugos ministrus 2 proc. BVP gynybai nežada

Penktadienį prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su socialdemokratų kandidatu į krašto apsaugos ministrus Juozu Oleku.
Juozas Olekas
Juozas Olekas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Po susitikimo J.Olekas sakė radęs bendrą kalbą su valstybės vadove.

„Manau, kad taip“, – paklaustas, ar jo ir prezidentės nuomonės sutampa, atsakė J.Olekas.

Anot jo, gynybai skiriamų lėšų turėtų daugėti per artimiausius ketverius metus, tačiau ar po kadencijos gynybai jau bus skiriami 2 proc. BVP, J.Olekas neatsakė.

„Šiandien negalėčiau atsakyti. Galėsiu atsakyti po to, kai mes turėsime jau kitų metų biudžetą ir kai mes projektuosime 2014–2016 m. biudžetus“, – paklaustas, kada galima tikėtis realybe paversti NATO reikalavimą gynybai skirti 2 proc. BVP, kalbėjo kandidatas.

„Su krašto gynyba bus gerai, ji toliau stiprės. Manau, kad mano kolegė (dabartinė krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė – red.past.) per daug nesugadino to, kas anksčiau buvo padaryta ir mes galėsime didinti savo gynybinius pajėgumus“, – užtikrino J.Olekas.

Pasak kandidato į ministrus Lietuvai reikėtų didinti kareivių skaičių, o karininkų – mažinti. Be to, kariuomene labiau sudominti būsimasis ministras tikisi jaunimą. Esą tam pasitarnautų karinės vasaros stovyklos moksleiviams.

J.Oleko nuomone, NATO oro policijos misija neturėtų būti rotuojama ir turėtų likti dislokuota Šiauliuose.

„Estijoje galėtų būti alternatyvioji bazė“, – teigia kandidatas į ministrus.

57 m. J.Olekas yra gydytojas mikrochirurgas, buvęs sveikatos apsaugos bei krašto apsaugos ministras, Seimo narys.

Penktadienį pas prezidentę jau apsilankė Lenkų rinkimų akcijos į energetikos ministrus siūlomas Jaroslavas Neverovičius, socialdemokratų kandidatas į sveikatos apsaugos ministrus Vytenis Povilas Andriukaitis ir finansų ministrus taikantis Rimantas Šadžius.

Ketvirtadienį pas prezidentę apsilankė „Tvarkos ir teisingumo“ partijos kandidatas į aplinkos ministrus Valentinas Mazuronis ir socialdemokratų kandidatas į teisingumo ministrus Juozas Bernatonis.

Darbo partijos siūlomos kandidatės į socialinės apsaugos ir darbo bei švietimo ir mokslo ministrus Loreta Graužinienė ir Virginija Baltraitienė jau susitiko su prezidente Dalia Grybauskaite ir laukia jos apsisprendimo dėl tinkamumo eiti pareigas.

Su prezidente antradienį susitiko ir socialdemokratų kandidatas į susisiekimo ministro postą Rimantas Sinkevičius ir į ūkio ministro postą siūloma Birutė Vėsaitė.

Kitą savaitę planuojami prezidentės susitikimai su likusiais kandidatais į ministrus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius