-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 24

Kandidatas į susisiekimo ministrus – ilgametis blaivininkas, bet 0 promilių įstatymo nežada

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-krikščioniškų šeimų sąjungos susisiekimo ministru siūlomas Vladislavas Kondratovičius penkiolika metų vadovauja blaivybės organizacijai „Optimalietis“, pats nevartoja alkoholio, nerūko, tačiau 0 promilių įstatymo teikti nežada ir sako, kad su girtais vairuotojais kovoti galima kitais būdais. Tuo tarpu Susisiekimo ministerijos svarbiausiu darbu jis laiko žvyrkelių asfaltavimą.
Susisiekimo viceministras Vladislavas Kondratovičius
Susisiekimo viceministras Vladislavas Kondratovičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Dabartinis Susisiekimo ministerijos Kelių ir oro transporto grupės vadovas, buvęs šios ministerijos viceministras Algirdo Butkevičiaus Vyriausybėje Vladislavas Kondratovičius su 15min dar kalbėjo nenoriai. Jis tikino apie tai, kad greičiausiai bus teikiamas kandidatu į susisiekimo ministrus sužinojęs tik iš žiniasklaidos, todėl nenorintis skubėti pasisakyti.

„Manau, kad viską pasakysim, kai jau bus aišku dėl pozicijos. Iššūkių tikrai ministerija mūsų turi daug. Pasirinksime tęsti toliau darbus, įgyvendinti Vyriausybės programą ir aš manau, viskas bus taip, kaip reikia, nors iššūkių tikrai nemažai“, – norėjo atidėti pokalbį vėlesniam laikui kandidatas.

Tačiau jis patikino, kad jį deleguojančios partijos keliamas prioritetas – žvyrkelių ir rajoninių kelių asfaltavimas, tikrai bus svarbus, jei ne pats svarbiausias darbas.

Ateina ta blaivybė skirtingais keliais. Nebuvo taip, kad ėjom pas A.Verygą ar pas D.Kepenį.

„Dabar, kur dirbu, tai žvyrkelių asfaltavimas yra vienas iš mano pagrindinių prioritetų. Jei taip įvyks, kad tapsiu toliau, tai tikrai tas prioritetas liks. Tai yra Vyriausybės programa, tai natūralu“, – kalbėjo V.Kondratovičius.

Internete ieškant informacijos apie V.Kondratovičių galima aptikti, kad jis – ilgametis visuomeninės blaivininkų organizacijos „Optimalietis“ prezidentas. Kandidatas į susisiekimo ministrus patvirtina, kad iki šiol eina šias pareigas, o blaivią gyvenseną propaguoja ilgiau, nei šia veikla pagarsėjo Seimo narys Dainius Kepenis ir sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Geri santykiai. Problemų nėra, tikrai esame bendravę dėl tų klausimų, bet ateina ta blaivybė skirtingais keliais. Nebuvo taip, kad ėjom pas A.Verygą ar pas D.Kepenį. Čia taip gal net anksčiau įsikūrėm. Mūsų organizacija jau prieš penkiolika metų įkurta“, – juokėsi, paklaustas kaip sutaria su Seimo nariais blaivininkais ir ar buvo jų sekėjas, kandidatas į susisiekimo ministrus.

Jis patvirtino pats negeriantis ir nerūkantis, tačiau neketinantis stumti 0 promilių įstatymo, nes manantis, kad su neblaiviais prie vairo sėdančiais asmenimis kovoti yra geresnių priemonių.

„Bus laikas, pakalbėsim. Yra pateikta dabar Vyriausybei 0 vizijos programa. Ten yra pasisakyta apie alkoholio vartojimą, apie prevenciją, bet nekalbama apie 0 promilių, o kalbama apie kitus būdus, kaip mažinti prie vairo neblaivių sėdančių asmenų skaičių. Ten yra nemažai priemonių. Ir švietėjiška veikla, ir kontrolė“, – teigė V.Kondratovičius.

Premjeras Saulius Skvernelis antradienį patvirtino, kad šiuo metu laikinai Susisiekimo ministerijai vadovaujantis Rokas Masiulis pareigų neteks. Jis neatskleidė, ką į šias pareigas deleguos, pagal koalicijos sutartį šią ministeriją gavusi Lenkų rinkimų akcija-krikščioniškų šeimų sąjunga. Tačiau V.Kondratovičiaus, kaip tinkamo, turinčio patirtį kandidato, pavardę Žinių radijui įvardijo premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas.

Vėliau šią pavardę patvirtino ir prezidentas Gitanas Nausėda.

„Šiandien galiu tiesiog konstatuoti faktą, kad tai yra realūs kandidatai, kad partijos, kurios sudarė koalicinę sutartį, pasiūlė šiuos kandidatus, o ar bus jie Vyriausybėje, ar nebus, paaiškės po galutinio pokalbio su jais“, – žurnalistams Rygoje sakė G. Nausėda.

Jis gyrė R.Masiulį už gerą darbą ir tikino, kad su S.Skverneliu susisiekimo ministro klausimas dar iki galo neaptartas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius