Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 08

Kandidato į Palangos miesto tarybą biografijoje akis bado keturi teistumai, sąrašo lyderei tai naujiena

Partijos „Laisvė ir teisingumas“ Palangos rinkimų sąrašo paskutinysis, 22-asis numeris, Edgaras Puleikis, kandidatas į Palangos miesto tarybos narius, ko gero, vienoje srityje – pagal teistumus – galėtų būti lyderiu tarp visų šalies kandidatų į savivaldybių tarybas. Jų savo anketoje Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) vyras nurodo net keturis.
Edgaras Puleikis
Edgaras Puleikis / VRK nuotr.

Pirmasis – pagal Baudžiamojo kodekso (BK) 271 str. 2 dalį. (271 straipsnis. Saugomų teritorijų ar gamtos paveldo objektų sunaikinimas ar suniokojimas – ir tais atvejais, kai šios nusikalstamos veiklos padarytos dėl neatsargumo). Nuosprendį buvo priėmęs Palangos miesto apylinkės teismas.

Antrasis teistumas – pagal BK 259 str. 2 dalį (Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti). Kaltės forma – tyčinis. Nuosprendį 2012 metais priėmė Kretingos rajono apylinkės teismas.

2014 metais buvo teistas trečiąkart – už vagystę pagal BK 178 str. 2 dalį (Nusikaltimai ir baudžiamieji nusižengimai nuosavybe, turtinėms teisėms ir turtiniams interesams).

Paskutinis E.Puleikio teistumas – pagal BK 189 str. 2 dalį (Nusikaltimai ir baudžiamieji nusižengimai nuosavybei – nusikalstamu būdu gauto turto įgijimas arba realizavimas).

Visi teistumai jau yra išnykę.

Su E.Puleikiu „Palangos tiltui“ nepavyko susisiekti.

Savo anketoje VRK deklaruotą gyvenamąją vietą jis nurodo Palangą ir skelbia, kad šiuo metu neinąs jokių pareigų, nepriklauso jokiai partijai.

Palangiškis nurodo, kad jam yra 41 metai, o gimęs yra Kretingoje.

Kandidatas į Palangos miesto tarybą nurodo, kad yra baigęs Kretingos aukštesniąją žemės ūkio mokyklą, įgijęs ūkininko su augalininko specializaciją.

Anketoje VRK jis taip pat nurodo, kad nėra vedęs, o piniginių lėšų eilutėje įrašė skaičių nulis.

Asmeninio archyvo nuotr./Genoveita Krasauskienė
Asmeninio archyvo nuotr./Genoveita Krasauskienė

Partijos „Laisvė ir teisingumas“ Palangos rinkimų sąrašo lyderė ir kandidatė į Palangos merus Genoveita Krasauskienė sakė „Palangos tiltui“, kad tokie jos sąrašo nario teistumai jai – naujiena.

„Tikrai naujiena. Atvirai pasakius, apie tai sužinojau tik prieš gerą dieną, kai VRK atsiuntė visų kandidatų duomenis“, – sakė G.Krasauskienė.

Paklausta, ar žinanti E.Puleikio teistumų skaičių, atsakė: „Tiksliai nežinau. Gal pora.“

„Palangos tiltui“ informavus, kad jų vyro gyvenime būta keturi, buvusi Darbo partijos švietimo ir mokslo viceministrė sakė: „Jeigu būčiau tai žinojusi, būčiau labai pagalvojusi, ar jam derėtų būti mūsų sąraše.“

„Tačiau jo teistumai – išnykę, tai, matyt, žmogus galvojo, kad jie jau nebesiskaito“, – aiškino kandidatė į merus.

„Jis tikrai nėra blogas žmogus – man jį rekomendavo kaip tvarkingą žmogų. Mano žiniomis, jis vienas vaiką augina. Būtų labai gerai, kad visus duomenis apie galimų kandidatų teistumus būtų galima gauti gerokai anksčiau. Manau, kad kiekvienas žmogus gyvenime turi turėti antrą šansą“, – sakė G.Krasauskienė.

Anot jos, E.Puleikio išbraukti iš kandidatų į miesto tarybą jau neįmanoma.

„Bet man jis yra sakęs, kad, jeigu ir laimėtų mandatą miesto taryboje, jis joje nedirbtų“, – sakė G.Krasauskienė.

Jos vyras, Edmundas Krasauskas, taip pat partijos „Laisvė ir teisingumas“ Palangos rinkimų sąrašo narys, o daliai palangiškių žinomas kaip buvęs Palangos policijos viršininkas, „Palangos tiltui“ sakė: „Atvirai kalbant, net nežinau, kad yra tame sąraše.“

Jis teigė, kad Puleikio pavardė jam girdėta: „Ne dėl nusižengimų, o kaip meistro ar santechniko.“

„Paklausykite: jo visi teistumai jau yra išnykę. Mano kaimynas yra teistas už turto prievartavimą, o kandidatuoja į merus“, – sakė buvęs kurorto policijos vadas.

Jis prisipažino net nežinąs kelintu numeriu yra įrašytas rinkimų sąraše: „Man Genoveita (žmona – PT) pasakė: „Padalyvauk...“

Su E.Krasausku „Palangos tiltas“ kalbėjosi prieš skambutį jo žmonai, sąrašo lyderei.

Abu Krasauskai anksčiau miesto taryboje atstovavo Naujajai sąjungai, vėliau – Darbo partijai.

Būtent Darbo partijos Druskininkų skyriaus narys Edvinas Garackevičius sausio pabaigoje buvo sulaikytas – jo automobilyje buvo rasta pusė kilogramo hašišo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius