Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 09 24 /13:29

Karą dėl šiukšlių aikštelės Antakalnyje stabdė policija: vilniečiai stojo prieš buldozerį, vartė tvoras

Vilniaus Antakalnio rajono gyventojus pirmadienio rytą prižadino statybininkų technikos riaumojimas. Vilniečiams teko per lietų bėgti į lauką ir visomis priemonėmis protestuoti po naujos buitinių atliekų konteinerių aikštelės statybas po jų langais. Į susirėmimą įsikišti ir aistras malšinti teko policijai. Statybos laikinai buvo sustabdytos, bet pirmadienio popietę čia vėl prireikė pareigūnų įsikišimo.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Įmonės iš Alytaus statybininkai prestižiniame sostinės Antakalnio rajone ėmė bruzdėti jau nuo 6.30 val.

Pasak Antakalnio g. 80-ojo namo gyventojo Dainiaus, žmonėms buvo didelė staigmena, kad po jų langais apskritai kas nors bus statoma.

Paaiškėjo, kad Vilniaus savivaldybės atstovai yra nutarę čia įrengti naujos kartos pusiau požeminę atliekų konteinerių aikštelę.

„Žinot, šįryt labai smarkiai lijo, tad mes, stovėdami lauke, buvome kiaurai permirkę. Bet žmonės vis tiek ten stovėjo ir savo kūnais neleido nieko daryti, nes jau buvo užvesta technika – traktoriai, ekskavatoriai. Jie burzgė, o žmonės stovėjo ir neleido. Policijai net neužteko vieno ekipažo, kvietė antrą“, – 15min pasakojo bendruomenės aktyvistas Dainius.

Jau vėliau, po policijos išvykimo, pasipiktinę gyventojai išvertė visas statybininkų tvoras ir savivaldybės atstovų paliktus užrašus apie vykdomą projektą. Pasak liudininkų, bene aršiausiai darbavosi viena pensininkė, iš pažiūros nė neturinti tiek jėgų ir sveikatos, kad galėtų griauti užtvarus.

Vilniaus apskrities policijoje 15min sužinojo, kad į konflikto zoną atvykę sostinės pareigūnai pirmiausiai paprašė alytiškių statybininkų pateikti statybos leidimą. Paaiškėjo, kad šis dokumentas esą yra likęs Alytuje. Statybininkams teko vykti jo atsivežti, jie tikisi pratęsti darbus.

Tuo metu gyventojai viliasi, kad bus įsiklausyta į jų argumentus ir požeminei šiukšlių aikštelei bus parinkta tinkamesnė vieta.

Kol kas naujojoje statybvietėje Antakalnio g. 80 lieka karšta. Popietę čia atvažiavo statybininkų savivartis, į kiemą vėl susirinko gyventojai ir teko iš naujo kviesti pareigūnus.

Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas pakartotinio iškvietimo į šią vietą sulaukė 12.08 val.

Įmonės statybų vadovas, kuris pats nebuvo Antakalnio gatvėje, pasakojo sulaukęs savo sunkvežimio vairuotojo skundo. Savo ruožtu vairuotojas viršininkui buvo minėjęs, kad vietos gyventojai piktybiškai neleidžia jam pravažiuoti, trukdo dirbti.

Aiškintis incidento aplinkybių į Antakalnio gatvę atvyko sostinės 1-ojo policijos komisariato ekipažas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius