Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 30

„Karakumų asilėlis“ – ir ant scenos, ir vežime

Rytoj uostamiestyje prasideda Tarptautinis lėlių teatrų festivalis „Karakumų asilėlis 2009“.
Festivalio simbolis – Karakumo asilėlis – vaikšinėja po uostamiestį ir kviečia atvykti į spektaklius.
Festivalio simbolis – Karakumo asilėlis – vaikšinėja po uostamiestį ir kviečia atvykti į spektaklius. / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.
Temos: 1 Klaipėda

Toks festivalis, pastarąjį kartą rengtas prieš dvejus metus, uostamiestyje vyks jau penktąjį kartą. Per tris dienas, nuo ryto iki vakaro, bus parodyta trylika spektaklių.

„Mums, Klaipėdos lėlininkams, šis festivalis ypatingas, nes šį kartą jį rengiame savuose namuose, Lėlių teatre, senamiestyje“, - šypsojosi Klaipėdos lėlių teatro vadovė Aušra Daukantaitė. Šiemet festivalyje svečiuosis iš Maskvos, Tomsko (Rusija), Kopenhagos (Danija), Liublijanos (Slovėnija), Liepojos (Latvija) atvykę lėlininkai. Jie parodys penkis spektaklius.

Pasak teatrologės Salomėjos Burneikaitės, šiųmečio festivalio idėja – lėlių teatras tarp kitų menų. Šia idėja norima parodyti, kad lėlių teatre susijungia ir kiti menai. Pavyzdžiui, sekmadienį teatras „Paršiukas Ikaras“ parodys spektaklį „Sniego karalienė“, tai bus šešėlių spektaklis. Vilniaus teatras „Lėlė“ šeštadienį, 18 val., rodys už režisūrą ir scenografiją Aukso kryžiumi pernai apdovanotą spektaklį „Eglė žalčių karalienė“. Tai režisieriaus Vitalijaus Mazūro spektaklis be žodžių, jame susijungia lėlės, muzika, gestai, judesiai.

Organizatoriai džiaugėsi, kad festivalyje dalyvausiantis Panevėžio lėlių vežimo teatras Klaipėdoje pasirodys kaip ir dera pagal teatro pavadinimą – vežime. Jį panevėžiečiai  pirmą kartą ketina atsivežti į Klaipėdą. Po šalies mažiausius miestelius keliaujantis teatras, spektaklius rodantis vežime, tai padarys ir uostamiestyje – vežimas stovės Klaipėdos lėlių teatro kieme, kur ir vyks pasirodymai.

Tris dienas vyksiančio festivalio metu spektakliai bus rodomi ne tik šiame teatre, bet ir Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre, Klaipėdos universiteto Mokomajame teatre, Klaipėdos koncertų salėje.

Organizatoriai pabrėžia, kad spektakliai skirti ne tik vaikams, programa paruošta ir jaunimui bei suaugusiesiems. Visą festivalio programą galima rasti www.leliuteatras.ku.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius