-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 22

Karalienės Mortos mokykloje – ugdymas pagal Kembridžo standartus: šįmet 42 mokiniai gavo aukščiausius balus

Nors dažnai mokyklose didžiausias dėmesys skiriamas baigiamiesiems egzaminams, kiekvienam besimokančiajam savo žinias pravartu pasitikrinti reguliariai. Ne veltui remiantis viena pažangiausių laikoma Kembridžo ugdymo programa skirtingų dalykų žinių patikrinimai mokiniams numatyti jau penktoje ir aštuntoje klasėse. Pagal šią akredituotą Kembridžo programą nuo 2017 metų vaikus ugdo ir Karalienės Mortos mokykla.
Karalienės Mortos mokyklos ketvirtokai
Karalienės Mortos mokyklos ketvirtokai / Karalienės Mortos mokyklos nuotr.

Egzaminai joje yra integrali mokymosi proceso dalis, leidžianti tikslingiau nukreipti vaikų ir mokytojų pastangas bei nuo pat pradžių mažuosius auginti kaip sąmoningas ir šiuolaikines asmenybes. Kad programa duoda puikių rezultatų, liudija ir skaičiai – šiemet net 42 Karalienės Mortos mokyklos moksleiviai pelnė aukščiausius įvertinimus.

Pademonstravo išskirtines žinias

Karalienės Mortos mokyklos Kembridžo programos koordinatorė Rykantė Šimkūnaitė sako, kad iš viso „Cambridge Checkpoint“ anglų kalbos, matematikos ir gamtos mokslų egzaminus Karalienės Mortos mokykloje šiemet pavasarį laikė 108 penktų ir aštuntų klasių mokiniai. 42 iš jų bent vieno dalyko egzaminus išlaikė aukščiausiu šešiabalės sistemos įvertinimu. Pavyzdžiui, trečdalio aštuntokų ir 27 proc. penktokų anglų kalbos žinios įvertintos maksimaliu balu. Puikius (excellent) anglų kalbos egzamino rezultatus, vertinamus nuo 5 iki 6 balų, pasiekė net 74 proc. mokyklos aštuntokų ir 58 proc. penktokų.

„Anglų kalbos žinios yra viena sričių, kurioje mūsų mokyklos mokinių pasiekimai ryškiai viršija tarptautinį vidurkį. Vidutinis mūsų penktokų anglų kalbos egzaminų įvertinimas šešiabalėje sistemoje šiemet siekė 4,9 balo. Palyginimui, tarptautinis Kembridžo programos vidurkis yra 3,8 balo. Aštuntokų anglų kalbos egzamino įvertinimo vidurkis taip pat buvo visu balu didesnis už tarptautinį ir siekė 5,3 balo. Smagu, kad sustiprintas anglų kalbos mokymas imersijos būdu nuo priešmokyklinės klasės duoda puikių vaisių. Bet to anglų kalba integruojama ir į kitų mokomųjų dalykų pamokas, pavyzdžiui, matematikos ir gamtos mokslų“, – sako R.Šimkūnaitė.

Gerus rezultatus Karalienės Mortos mokyklos moksleiviai demonstravo ir matematikos bei gamtos mokslų egzaminų metu. Puikiu (excellent) lygiu įvertintos 43 proc. penktokų ir 26 proc. aštuntokų matematikos žinios, taip pat penktadalio penktokų bei trečdalio aštuntokų gamtos mokslų žinios.

„Be abejo, pagrindinis tokių egzaminų tikslas nėra balai, o, visų pirma, galimybė mokiniams pasitikrinti turimas žinias ir mokytojams aiškiau pamatyti, kuriai sričiai kiekvienas vaikas turėtų skirti daugiau dėmesio. Tokius žinių patikrinimus atliekant remiantis tarptautiniu Kembridžo standartu galime geriau įvertinti mokinių pasirengimą toliau sėkmingai žengti ugdymo keliu, orientuotis į aukštesnius pasiekimus, kurie padės mūsų mokiniams atverti geriausių pasaulio universitetų duris“, – sako R.Šimkūnaitė.

Buvimas Kembridžo bendruomenės dalimi atveria daugiau galimybių

R.Šimkūnaitė pažymi, kad Kembridžo ugdymo programa yra tarptautinis švietimo standartas, kurį pripažįsta universitetai ir darbdaviai visame pasaulyje. Anot Karalienės Mortos mokyklos atstovės, ši ugdymo programa yra lanksti, atsižvelgianti į kiekvienos kultūros ypatumus, tačiau tuo pačiu išlaiko savo tarptautinį pobūdį. Dėl to ji puikiai tinka Karalienės Mortos mokyklai, taikančiai pažangius ugdymo metodus.

Karalienės Mortos mokyklos nuotr./Karalienės Mortos mokyklos aštuntokai
Karalienės Mortos mokyklos nuotr./Karalienės Mortos mokyklos aštuntokai

„Prieš keletą metų tapusi tarptautinės Kembridžo ugdymo bendruomenės dalimi, Karalienės Mortos mokykla įgijo geresnes galimybes bendradarbiauti su tarptautiniais ugdymo profesionalais ir lyderiais, kurie suteikia visapusę pagalbą integruojant ugdymo programas. Dalijamės gerąja patirtimi ir idėjomis su kitomis Kembridžo mokyklomis, mokytojais bei mokiniais visame pasaulyje. Su Kembridžo mokyklų bendruomene taip pat glaudžiai bendradarbiaujame rengdami ugdymo planus, mokinių vertinimo sistemą, keldami mokytojų kvalifikaciją, rūpindamiesi šiuolaikinius poreikius atitinkančiomis klasėmis ir mokymosi aplinka“, – pasakoja R.Šimkūnaitė.

Ruošia sėkmei šiuolaikiniame pasaulyje

Karalienės Mortos mokyklos atstovės teigimu, Kembridžo ugdymo programos sukurtos siekiant sudominti mokinius mokymusi, parengti juos sėkmei greitai besikeičiančiame šiuolaikiniame pasaulyje. Dėl to ugdant pagal šį standartą siekiama ne paprasčiausiai sudėti jauniems žmonėms į galvas kuo daugiau informacijos ir faktų, bet padėti jiems augti pasitikinčiomis, atsakingomis, ateities iššūkiams pasirengusiomis, intelektualiai ir socialiai įsitraukusiomis asmenybėmis.

„Tai glaudžiai siejasi su mūsų mokyklos kontekstinio ugdymo filosofija, vertybėmis bei metodais – skirtingų dalykų integracija, aktyviojo mokymosi propagavimu, orientacija į vertybinio ir kritinio mąstymo ugdymą, tarptautiškumą. Kembridžo programa padeda mokiniams pasiruošti mokymuisi pagal Tarptautinio bakalaureato programą. Remiantis pastarąja ugdomi vyresni mūsų mokyklos auklėtiniai. Abi šios tarptautinės programos pakloja pagrindus sėkmingai akademinei veiklai universitetuose ir būsimai karjerai“, – sako R.Šimkūnaitė.

Asmeninio archyvo nuotr./Rykantė Šimkūnaitė
Asmeninio archyvo nuotr./Rykantė Šimkūnaitė

Kembridžo programa Karalienės Mortos mokykloje padeda ugdyti mokinius iki 8 klasės. Į šiuolaikinių kompetencijų ugdymą orientuotos programos dalykai apima anglų kalbą, matematiką ir gamtos mokslus. 11-12 klasių mokiniai Karalienės Mortos mokykloje mokslus tęsia pagal Tarptautinio bakalaureato programą, kurios baigiamieji diplomai yra pripažįstami visame pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius