Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 21

Karališkos kilmės asmeniu prisistatantis vyras skundžiasi dėl Vilniaus lošimo automatų salono

Vyras teigia patyręs diskriminaciją viename Vilniaus lošimo automatų salone, kur nebuvo aptarnautas dėl savo karališkos kilmės. Supykęs vyras kreipėsi į Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybą (LGT).
Karalius Mindaugas
Karalius Mindaugas

Skundo pareiškėjas nurodo esantis Lietuvos Didžiojo kunigaikščio palikuonis. Prie skundo pridedamos pareiškėjo karališką kilmę esą patvirtinančios sertifikato apie DNR tyrimo rezultatus bei 1851 m. knygos lenkų kalba „Teodora Wagi Historya książąt i królów polskich: krótko zebrana“ fragmento kopijos, rašoma LGT pranešime žiniasklaidai.

Skundą Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybai pagal kompetenciją tirti persiuntė Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba, kuri informaciją apie incidentą gavo iš Vilniaus miesto policijos komisariato.

Įstatyme nereglamentuota

Lygių galimybių įstatymas draudžia diskriminaciją dėl kilmės prekių ir paslaugų srityje.

Kilmės sąvoka nereglamentuota Lygių galimybių įstatyme.

Reglamentuojama, jog nepaisant lyties, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų, amžiaus, lytinės orientacijos, negalios, etninės priklausomybės, religijos, visiems vartotojams privalu sudaryti vienodas sąlygas gauti tokius pačius gaminius, prekes ir paslaugas, įskaitant aprūpinimą būstu, bei taikyti vienodas apmokėjimo sąlygas ir garantijas už tokius pačius ir vienodos vertės gaminius, prekes ir paslaugas.

Kilmės sąvoka nereglamentuota Lygių galimybių įstatyme. Tuo tarpu socialinė padėtis tame pačiame įstatyme apibrėžta: tai „fizinio asmens įgytas išsilavinimas, kvalifikacija ar mokymasis ir studijos mokslo ir studijų sistemai priklausančiose įstaigose, turima nuosavybė, gaunamos pajamos, teisės aktuose nustatytos valstybės paramos poreikis ir (arba) kiti su asmens finansine (ekonomine) padėtimi susiję veiksniai“.

Vaiko teisių apsaugos kontrolierė, einanti lygių galimybių kontrolieriaus pareigas, Edita Žiobienė komentavo, kad „Gavę Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos raštą, pradėjome tyrimą dėl galimos diskriminacijos kilmės pagrindu“.

Karališkosios kilmės asmuo dėl diskriminacijos jo kilmės pagrindu tarnybai skundžiasi pirmą kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius