Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 17

Karantinas sušvelnintas, bet neatšauktas, pabrėžia S.Skvernelis

Karantinas šalyje sušvelnintas, tačiau nėra atšauktas ir jo sąlygų privalu laikytis, pabrėžia ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Anot jo, leidus vėl dirbti daliai parduotuvių, susirūpinimą kelia situacija kai kuriose iš jų, todėl bus pasitelkiama ir policija.

„Vakar parduotuvės ir įmonės pradėjo dirbti. Deja, bet matant situaciją dalyje jų, šalia kai kurių iš jų, taip pat ir kai kuriose viešosiose erdvėse, susidaro įspūdis, tarsi Vyriausybė jau būtų atšaukusi karantiną... Norėčiau priminti, kad to nebuvo padaryta. Karantinas neatšauktas, atsipalaiduoti vis dar negalime!“ – feisbuke penktadienį paskelbė premjeras.

VIDEO: Po Vyriausybės sprendimo – eilės prie parduotuvių. Ko pritrūko gyvenant karantine?

Jis ragino ir verslo atstovus, ir jų klientus būti atsakingais ir sąmoningais, įvertinti, kad pandemija nesibaigė, o rizikos lieka labai didelės.

Anot premjero, penktadienį COVID-19 valdymo komitete nuspręsta, kad „šį savaitgalį būtina skirti padidintą dėmesį ir pajėgas sritims, kurias palietė Vyriausybės paskelbtos švelninimo priemonės“.

„Duoti pavedimai policijai, visuomenės sveikatos centro specialistams, prašysime ir savivaldybių pagalbos. Bus aktyviai tikrinama, ar laikomasi privalomų atstumų, aptarnavimo laiko intervalų, kitų nustatytų reikalavimų“, – teigė S.Skvernelis.

„Nesinorėtų, kad kitą trečiadienį Vyriausybė būtų priversta atšaukti ką tik priimtus sprendimus“, – pridūrė jis.

Trečiadienį Vyriausybė leido vėl dirbti ne maisto parduotuvėms, išskyrus esančias didžiuosiuose prekybos centruose, taip pat smulkioms remonto, buities paslaugų įmonėms, turinčioms atskirą įėjimą iš lauko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius