-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 15

Karantino švelninimas prekybininkams bei tiems, kas turi privačius lėktuvus: galės skraidyti kur panorėję?

Trečiadienį Vyriausybė svarstys, ar neriboti išvykstamųjų skrydžių ir į šalį be atskirto leidimo įsileisti privačių lėktuvų keleivius, taip pat – ar, užtikrinus saugos priemones, leisti teikti tam tikras paslaugas, leisti veikti daugiau parduotuvių.
Ištuštėjęs Vilnius karantino metu. Antra savaitė
Karantinas Vilniuje / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

Nutarimo projektą, kuriuo Lietuvoje siūloma šiek tiek švelninti karantino režimo sąlygas, parengė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Jį priėmus, atsirastų galimybė veikti parduotuvėms, į kurių patalpas patekti įrengtas atskiras tiesioginis įėjimas iš lauko pusės ir kurių patalpose ribojamas lankytojų srautas – užtikrinamas ne mažesnis nei 10 kvadratinių metrų vienam pirkėjui tenkantis prekybos plotas arba vienu metu aptarnaujamas ne daugiau nei vienas pirkėjas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Eilės prie prekybos centrų Vilniuje
Luko Balandžio / 15min nuotr./Eilės prie prekybos centrų Vilniuje

„Kadangi COVID-19 ligos plitimui ypatingai svarbus artimas žmonių kontaktas, siūlomais pakeitimais siekiama maksimaliai sumažinti galimų socialinių kontaktų skaičių prekybos ir (arba) paslaugų teikimo vietoje bei užtikrinti saugaus atstumo laikymosi reikalavimą“, – teikdama projektą argumentuoja SAM.

Užtikrinus saugią aplinką (turint atskirą tiesioginį įėjimą iš lauko pusės į patalpas, jose ribojant lankytojų srautus, aprūpinant darbuotojus asmeninės apsaugos priemonėmis), taip pat siūloma leisti teikti paslaugas stacionariose vietose, kurias teikiant būtinas ne ilgesnis nei 20 minučių tiesioginis kontaktas su paslaugos gavėju.

Ministerija siūlo keisti ir skrydžių tvarką – neriboti išvykstamųjų skrydžių keleiviams vežti, leisti į šalį atvykti privačiais lėktuvais, kai jais skrenda ne daugiau kaip 5 keleiviai.

„Privataus lėktuvo atvykimas su 5 asmenimis, turinčiais teisę atvykti į Lietuvos Respubliką, atitinka atvykimą lengvuoju automobiliu iš Latvijos Respublikos ar keltu iš Kylio. Atsižvelgiant į tai, atskiras leidimas privačiam skrydžiui neturėti būti išduodamas“, – teikdama projektą išdėstė ministerija.

Lietuvoje oro erdvė uždaryta nuo balandžio 4 dienos, todėl keleiviniams skrydžiams reikia Lietuvos institucijų ir susisiekimo ministro leidimo. Atvykti taip pat galima vieninteliu keltu iš Kylio į Klaipėdą.

Nepasinaudojusiems ar negalėjusiems pasinaudoti organizuotomis grįžimo galimybėmis šiuo metu užsienyje esantiems Lietuvos piliečiams URM primygtinai rekomenduoja likti buvimo šalyje iki karantino pabaigos, sekti vietos institucijų informaciją ir laikytis jų nurodymų.

Švelninti veiklos ribojimo režimą SAM siūlo atsižvelgdama į epidemiologinę situaciją dėl COVID-19.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius