Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 23

Kariai galės gydytis užsienyje valstybės lėšomis

Seimas ketvirtadienį nusprendė suteikti galimybę kariams gydytis užsienyje valstybės lėšomis. Įstatymo pataisos priimtos už balsavus 88 Seimo nariams ir trims susilaikius
Žvalgų būrys sraigtasparnyje
Žvalgų būrys sraigtasparnyje / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Įtvirtinta, kad iš Krašto apsaugos ministerijos skirtų valstybės biudžeto lėšų būtų apmokamos užsienio valstybėje kariui suteiktos sveikatos priežiūros paslaugos, taip pat protezų ir ortopedijos technikos įsigijimo ir priežiūros bei techninės pagalbos priemonių įsigijimo išlaidos.

Taip pat nuspręsta, kad karių, kurie žuvo arba mirė užsienyje atlikdami tarnybines pareigas, palaikų pervežimo į Lietuvą išlaidas apmokėtų valstybė. Užtikrinta, kad vienkartinės kompensacijos, mokamos kariui žuvus (mirus) ar sutrikus jo sveikatai, atitiktų kitų statutinių institucijų pareigūnams ir statutiniams valstybės tarnautojams nustatytas tokio pobūdžio kompensacijas, bei nustatyta, kad kompensacijos mokamos ir tuo atveju, kai sveikatos sutrikdymą lėmė liga, o ne trauma.

Nuo 2008 metų, kai buvo pradėti rinkti duomenys, tarptautinėse operacijose sužeisti 25 Lietuvos kariai, įskaitant ir tuos, kurie buvo patyrę kontuzijas. Tarptautinėse operacijose yra žuvę du Lietuvos kariai.

Seimas taip pat priėmė pataisas, kuriomis didinamos maksimalios baudos už neteisėtą kario uniformos dėvėjimą – ji didėja iki 144 eurų. Tokia pat atsakomybė numatoma ir už atskirų uniformos elementų ir skiriamųjų ženklų dėvėjimą.

Dar vienomis kartu teiktomis pataisomis nuspręsta kariuomenės vadui suteikti teisę kariuomenės rėmėjo vardą jai nusipelniusiems asmenims.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius