Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 05 07

Karilionininkas jubiliejų minės nemokamu koncertu

Kai uostamiesčio centre gaudžia varpai, vienas iš jais skambinančių yra karilionininkas Stanislovas Žilevičius.
Karilionu S.Žilevičius groja jau 25 metus.
Karilionu S.Žilevičius groja jau 25 metus. / Koncertų salės nuotr.

Šeštadienį Klaipėdos laikrodžių muziejaus kiemelyje rengiamas muzikanto kūrybinės veiklos 25-mečio koncertas. Jubiliatas varpais skambins įvairius kūrinius, tarp kurių savo „Baladę“, V.Lopo „Šauklį“, F.Liszto „Vengriškąją rapsodiją“ ir kitus.

„Grojimas karilionu muzikanto erdvėje neapriboja. Kitais instrumentais groji konkrečioje salėje ir tam tikriems žmonėms, esi atsakingas prieš juos, tave veikia jų emocijos. O mes nematome savo klausytojų, nejaučiame jų ir nuo nieko nepriklausome. Esame aukščiau žemės ir arčiausiai Dievo, kaip paukščiai. Šis jausmas su niekuo nepalyginamas“, – prisipažįsta S.Žilevičius.

Karilionu S.Žilevičius sugrojo daugiau nei 1200 koncertų ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.
Skambinti karilionu S.Žilevičius mokėsi Vokietijos G.F.Telemano muzikos mokykloje, kuri jam suteikė karilionininko solisto kvalifikaciją. Be to, jis yra pianistas, klavesinininkas, koncertmeisteris, Klaipėdos universiteto Menų fakulteto docentas.

Klaipėdos karilionu, kuris įrengtas centrinio pašto bokšte, S.Žilevičius pradėjo groti 1987-aisiais. S.Žilevičius yra Pasaulinės kariliono federacijos narys.

Miestiečiai ir svečiai šeštadienį, 17 val., Klaipėdos laikrodžių muziejaus kiemelyje kviečiami nemokamai paklausyti varpų muzikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius