Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 16

Karinėms oro pajėgoms – 90

Savaitgalį Kauną įsuko Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų 90-mečiui skirti renginiai. Solidžią sukaktį pasitikę kariai šią datą pažymi kartu su visuomene.
Karinių oro pajėgų jubiliejui skirtame bėgime dalyvavo beveik 150 įvairaus amžiaus bėgikų. Visiems jiems reikėjo įveikti 7,2 km.
Karinių oro pajėgų jubiliejui skirtame bėgime dalyvavo beveik 150 įvairaus amžiaus bėgikų. Visiems jiems reikėjo įveikti 7,2 km. / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Šimtus dalyvių sutraukė šeštadienį Kaune vykęs tradicinis bėgimas aplink Kauno S.Dariaus ir S.Girėno aerodromą. 7,2 km ilgio nuotolį įveikti panoro apie pusantro šimto bėgikų. Kaip ir ankstesniais metais, gausiausias būrys buvo karių, taip pat sporto klubų narių, policijos pareigūnų, studentų ir moksleivių. Išmėginti savo ištvermę simboliniame bėgime ryžosi ir keli miesto savivaldybės darbuotojai. Tiesa, tarp jų nebuvo nuolatinio įvairių sportinių rungčių, taip pat ir bėgimo varžybų, dalyvio – Kauno vicemero Stanislovo Buškevičiaus.

Karinių oro pajėgų jubiliejų primena ir dvi parodos. Penktadienį Lietuvos aviacijos muziejuje atidaryta fotografo iš Olandijos Tieme Festnerio darbų paroda. O trečiadienį Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje lankytojams bus pristatyta leidinių paroda „Lietuvos karo aviacijai – 90“. Šventinių renginių maratoną liepos 18 dieną vainikuos aviacijos šventė Kauno S.Dariaus ir S.Girėno aerodrome.

Lietuvos karo aviacijos istorijos pradžia siejama su Lietuvos Nepriklausomybės paskelbimu. Pirmąjį lėktuvą 1919 metų vasarį Lietuvos kariuomenė perėmė iš Raudonosios armijos, kiek vėliau Vokietijoje nupirkti 8 žvalgybiniai lėktuvai bei dar 5 lėktuvai, tarp jų buvo ir mokomųjų. Dabartinių Karinių oro pajėgų misija – užtikrinti Lietuvos oro erdvės stebėjimą ir kontrolę, vykdyti specialias operacijas ir gelbėjimo darbus, teikti paramą sausumos ir jūrų pajėgoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius