Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 10

Karininkai jūroje gelbėjo sunegalavusią kelto keleivę

Penktadienį Karinės jūrų pajėgos (KJP) organizavo žmogaus gelbėjimo operaciją jūroje, kurios metu iš jūroje esančio keleivinio kelto į Klaipėdos Universitetinę ligoninę Karinių oro pajėgų sraigtasparniu buvo evakuota kelto keleivė.
Jūrų gelbėjimo koordinavimo centro budėtojai neva gavo pagalbos šauksmą.
Jūrų gelbėjimo koordinavimo centro budėtojai gavo pagalbos šauksmą. / KJP nuotr.

Apie 09.30 val. buvo gautas pranešimas iš Švedijos Jūrų gelbėjimo koordinacinio centro, kad keleiviniame kelte, esančiame apie 70 jūrmylių nuo Klaipėdos (apie 130 km), yra 64 metų amžiaus moteris be sąmonės, kuriai reikalinga skubi medicininė pagalba. KJP susisiekus su minėtu laivu, informacija buvo patvirtinta ir gautas prašymas evakuoti moterį į ligoninę.

Reaguojant į prašymą, šiai gelbėjimo operacijai buvo pasitelktas Karinių oro pajėgų paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnis. Ligonė sraigtasparnio gervės pagalba buvo pakelta nuo laivo ir, nuskraidinus į Klaipėdos Universitetinę ligoninę, perduota medikams.

Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras yra Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų padalinys, kurio uždaviniai yra organizuoti, koordinuoti ir vadovauti žmonių paieškos ir gelbėjimo darbams paieškos ir gelbėjimo rajone taip pat organizuoti, koordinuoti ir vadovauti naftos, kenksmingų medžiagų išsiliejimų ir kitų teršimo incidentų likvidavimo darbams jūros rajone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius