Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 13

Karinių oro pajėgų kariai į Vilnių perskraidino donoro širdį

Sausio 13 d. rytą Karinių oro pajėgų (KOP) sraigtasparnio Mi-8T įgula iš Panevėžio į Vilnių perskraidino donoro širdį.
Mi-8
Mi-8 / KAM nuotr.

Į Santariškių klinikas organus transportavo KOP Antrajame paieškos ir gelbėjimo poste Kaune budėjusi įgula, vadovaujama įgulos vado kapitono Roberto Kvedaro kartu su lakūnu vyresniuoju leitenantu Kazimieru Lomanu, borto techniku puskarininkiu Olegu Pedaš, borto techniku stažuotoju srž. Tomas Kučinskas gelbėtoju vyresniuoju seržantu Remigijumi Kiburiu.

Skrydis nuo Pajuosčio aerodromo (Panevėžio raj.) iki Santariškių ligoninės truko 48 minutes, praneša Krašto apsaugos ministerija.

Apie galimą širdies transportavimą įgulai buvo pranešta sausio 12 d. vakarą, tačiau iš Panevėžio ligoninės patvirtinimas buvo gautas tik sausio 13 d. rytą. Vykdyti užduotį sraigtasparnio įgula kartu su Panevėžio ligoninės devynių asmenų komanda pradėjo 8.06 val.

Lietuvos kariuomenės Karinės oro pajėgos atlieka donorų organų transportavimą pagal 2001 m. birželio 15 d. pasirašytą Krašto apsaugos ministerijos ir Nacionalinio transplantacijos biuro bendradarbiavimo sutartį. Tų pačių metų liepos 4 d. sutartis dėl organų transportavimo  pasirašyta su Respublikiniu rekonstrukcijos ir mikrochirurgijos centru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius