-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 15

Kariuomenė atlieka iš „Nota Bene“ įsigytų prekių inventorizaciją

Prieš kreipdamasi į teismą dėl pinigų už nupirktą virtuvės įrangą sugrąžinimo, kariuomenė atlieka 2014 metais iš įmonės „Nota Bene“ įsigytų prekių inventorizaciją.
Įrankių kainų palyginimas
Įrankių kainų palyginimas / Viešųjų pirkimų tarnybos iliustr.

„Atsižvelgiant į tai, kad prekes UAB „Nota Bene pristatė į Lietuvos kariuomenės sandėlius dar 2014 metais, kariuomenė, prieš kreipdamasi į teismą dėl lėšų už prekes atgavimo, nusprendė įsitikinti, ar visos gautos prekės tebėra Lietuvos kariuomenės sandėliuose ir kokios jos būklės“, – rašoma kariuomenės BNS pateiktame atsakyme.

Inventorizaciją kariuomenės atstovai pradėjo spalio 6 dieną ir žada ją pabaigti iki ateinančio antradienio.

Inventorizuojamos visos prekės, įsigytos 2014 metais už maždaug 174 tūkst. eurų, tarp jų – ir ažiotažą visuomenėje sukėlę „auksiniai šaukštai“. Iš viso tuomet įsigyta 2,5 tūkst. prekių.

Kariuomenė į teismą kreiptis ruošiasi po to, kai „Nota Bene“ nesutiko grąžinti minėtų pinigų už parduotas prekes, o neteisminiu keliu sutiko grąžinti tik „auksinius šaukštus“, kurių vertė sutartyje siekė apie 4 tūkst. eurų.

Visgi kariuomenė teigia kol kas neapsisprendusi, ar į teismą kreipsis pateikdama civilinį ieškinį, ar tariamą žalą prašys atlyginti prokurorų vykdomo ikiteisminio tyrimo dėl galimo „Nota Bene“ sukčiavimo rėmuose.

„Svarstome, ar kreiptis į teismą su civiliniu ieškiniu, ar žalos atlyginimo reikalauti ikiteisminio tyrimo rėmuose“, – BNS sakė kariuomenės vado atstovas kapitonas Mindaugas Neimontas.

Teisėsauga vykdo ikiteisminį tyrimą įtariant, kad įmonės „Nota Bene“ atstovai galėjo klijuoti vokiečių bendrovės „Karcher – Futuretech“ lipdukus ant parduotos produkcijos ir siekė tai nuslėpti nuo Lietuvos kariuomenės. Taip pat vykdomas tyrimas dėl piktnaudžiavimo, siekiant dėl įsigijimo išaiškinti atsakingus asmenis krašto apsaugos sistemoje.

Ažiotažas dėl brangių įrankių įsigijimo kilo rugpjūčio pabaigoje Viešųjų pirkimų tarnybai paskelbus, kad kariuomenė aštuonis kartus didesne nei rinkos kaina pirko virtuvės reikmenų. VPT duomenimis, 2014-aisiais kariuomenė pjaustymo lentelę įsigijo už 180 eurų, kai identiška lentelė parduotuvėje tuo metu kainavo 28 eurus, duonriekį peilį – už 142 eurus, jo kaina parduotuvėje – 13 eurų. Kepsniams naudojama šakutė pirkta už 184 eurus, kiaurasamtis – už 70 eurų, galąstuvas – už 103 eurus, peilis mėsai kapoti – už 250 eurų. Sietelis įsigytas už 161 eurą, skirtingų dydžių samteliai – už 243 eurus ir 258 eurus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius