-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 24

Kariuomenė kurs batalioną Šiauliuose

Lietuvos kariuomenė ketina kurti naują pėstininkų batalioną Šiauliuose, penktadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija. Šis Kunigaikščio Margirio vardu pavadintas vienetas priskirtas motorizuotajai pėstininkų brigadai „Žemaitija“.
Šiauliai – muziejų miestas
Šiauliai / Alvydo Januševičiaus nuotr

Anot ministerijos, Šiauliai kaip nuolatinė naujo bataliono dislokacijos vieta pasirinkta atsižvelgus į operacinius reikalavimus, personalo komplektavimo galimybes, atstumus iki poligonų, prieigos prie inžinerinių tinklų galimybes.

„Naujas karinis vienetas Vakarų Lietuvoje yra dar vienas realus žingsnis, stiprinant šalies gynybą ir užtikrinant sąlygas bei infrastruktūrą tolesniam kariuomenės komplektavimui“, – pranešime cituojamas krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.

Kunigaikščio Margirio pėstininkų batalionas įsikurs Pakruojo gatvėje, kur Krašto apsaugos ministerija panaudos pagrindais jau valdo kelis sklypus.

Kadangi esamos teritorijos bataliono reikmėms neužtenka, iš Šiaulių miesto bus prašoma perduoti papildomų sklypų. Sprendimą dėl žemės sklypų perdavimo turės priimti Šiaulių miesto taryba.

Planuojama, kad naujoji karinė infrastruktūra bus vystoma viešojo ir privataus sektorių partnerystės būdu, galutinį sprendimą dėl to rudenį dar turės priimti Vyriausybė.

Kunigaikščio Margirio pėstininkų batalionas yra ketvirtas 2016 metais įsteigtos brigados „Žemaitija“ vienetas, jam vadovauja majoras Ramūnas Liaučys. Šiuo metu formuojamas bataliono štabas ir valdymo grupė.

Vieneto, kaip ir visos brigados, pagrindą sudarys šauktiniai, o kariai profesionalai užims tik vadovaujančias ir specializuotas pozicijas.

Kol Šiauliuose bus įkurta nuolatinė infrastruktūra, naujojo bataliono štabas laikinai įsikūrė Klaipėdoje.

Brigadą „Žemaitija“ taip pat sudaro Klaipėdoje įsikūręs Butigeidžio dragūnų batalionas, Tauragės rajone esantis Kęstučio pėstininkų batalionas ir laikinai Radviliškyje dislokuotas Motiejaus Pečiulionio artilerijos batalionas.

Šiauliuose taip pat yra įsikūrusi Karinių oro pajėgų Aviacijos bazė, joje be lietuvių tarnauja Baltijos šalių oro policijos misiją vykdantys kariai, čia dislokuoti ir misijos naikintuvai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius